Golfarm

Wat zijn de oorzaken van een golfarm?

Een golfarm kan verschillende oorzaken hebben. Anders dan de naam doet vermoeden, hoeft het niet door golfen te ontstaan. Vaak ontstaat het door bijvoorbeeld zwaar tillen met een gebogen pols of de forehandbeweging bij tennis. Bij het afslaan van een golfbal bij het golfen, komt er ook een grote belasting op deze spiergroep. Bij deze activiteiten wordt er veel van de flexoren gevraagd en kunnen zij deze belasting niet aan. Er komt te veel trekkracht op de peesaanhechting, waardoor deze beschadigt. Dit geeft pijnklachten.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Een belangrijk symptoom van de golfarm is dat het in de meeste gevallen langzaam ontstaat. In het begin ervaart men na een zware inspanning een vervelend gevoel aan de binnenzijde van de elleboog. Wanneer men deze belasting blijft doorvoeren, is deze pijn ’s ochtends aanwezig in de vorm van stijfheid en kan deze pijn steeds langer en vaker aanhouden. Op een gegeven moment kan men een stekende pijn ervaren ter hoogte van de binnenzijde van de elleboog.

Simpele bewegingen, zoals het draaien van de onderarm of het onderhands tillen van een stoel kunnen dan al zeer provocerend zijn. Wanneer men druk geeft op de binnenzijde van de elleboog net onder het uitstekende bot, is dit zeer pijnlijk. Het buigen van de pols tegen weerstand verergert de pijn. Deze pijn kan doorstralen naar de pols en de vingers.

Golfers elleboog
Golfers elleboog

Wat is de behandeling?

Bij een golfarm is het belangrijk provocerende bewegingen en activiteiten te vermijden. Op deze manier kan de pees langzaam herstellen. Fysiotherapie kan helpen om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid van de elleboog te optimaliseren. Het herstelproces van een golferselleboog is afhankelijk van de duur van de klacht. Wanneer de klachten al lange tijd aanwezig zijn en hier niet optimaal mee om wordt gegaan, kan het herstel maanden duren.

Lees hier een ander artikel over de golfarm

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 804 reviews

Anoniem

  5 / 5

30-06-22

Zeer deskundig en vriendelijk. Duidelijke uitleg.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

29-06-22

Zeer goede en vakkundige behandelingen Vriendelijk en meegaand

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

29-06-22

Vriendelijk en goede uitleg en werd goed behandeld

Lees meer