Hartritmestoornis

Wat zijn de tekens & symptomen?

De symptomen van deze aandoening zijn niet altijd duidelijk aanwezig. Het kan zijn dat men bijvoorbeeld voelt dat het hart sneller klopt, maar dit hoeft dus niet zo te zijn. Symptomen passend bij hartritmestoornissen zijn: hartkloppingen, hartoverslagen, een benauwd en angstig gevoel, een pijnlijk en drukkend gevoel op de borst, zweten en misselijkheid. Ook kan men soms een licht gevoel in het hoofd ervaren.

Wat is de behandeling?

De behandeling is bij iedereen anders en is afhankelijk van verschillende factoren. Vaak worden er medicijnen ingezet om de ritmestoornissen beter onder controle te krijgen. Daarnaast kan men soms een cardioversie toepassen. Men kan een chemische en een elektrische cardioversie onderscheiden. Bij een chemische cardioversie worden er door middel van een infuus medicijnen ingebracht om het hartritme te normaliseren. Bij een elektrische cardioversie krijgt men onder narcose een elektrische schok om het hartritme te normaliseren.

Ook wordt in sommige gevallen gebruik gemaakt van een ablatie. De prikkels die het hartritme verstoren worden dan geblokkeerd. Daarnaast kan men ook door middel van een pacemaker of een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (IDC) het hartritme normaliseren. Wanneer de oorzaak van de hartritmestoornissen een onderliggende hartaandoening is, wordt deze onderliggende aandoening behandeld om zo indirect ook de hartritmestoornissen te verhelpen.

Bekijk hier een onderzoek over hartritmestoornis.

Bron: www.hartstichting.nl

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer