Radiaal tunnel syndroom

Wat zijn de tekens & symptomen?

Een belangrijk symptoom is pijn aan de buitenzijde van de onderarm welke erger wordt bij het naar buiten draaien van de onderarm tegen weerstand. Dit is bijvoorbeeld bij het uitwringen van een zeem, maar ook bij het gebruik van een schroevendraaier. Ook kan men ’s nachts pijn ervaren. Bij het Radiaal tunnel syndroom is enkel het motorische deel van de zenuw bekneld. Men ervaart daarom geen tintelingen in de onderarm. Wel kan er een moe gevoel optreden in de onderarm. Daarnaast kan er krachtsverlies in de onderarm en hand optreden. De spieren in de onderarm kunnen opgezet zijn en strak aanvoelen.

Wat is de behandeling?

Vaak is rust en het vermijden van de provocerende bewegingen en activiteiten al voldoende om te herstellen van het Radiaal tunnel syndroom. Daarnaast kan de fysiotherapeut het herstel bevorderen door u te begeleiden bij het gedoseerd belasten van de onderarm en het behandelen van de spieren in de onderarm. Wanneer dit onvoldoende helpt, kan door middel van een operatie de zenuwbeknelling opgeheven worden door het maken van een kleine snede op de plaats van de beknelling. Het herstel na de operatie is relatief snel en in de meeste gevallen kan men na ongeveer twee weken de onderarm en hand weer gaan gebruiken.

Bekijk hier een onderzoek over Radiaal tunnel syndroom.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1050 reviews

M de Bruijn

  5 / 5

26-09-23

Hij is erg kundig. En weet precies wat er aan de hand is. En zoekt het desnoods verder uit.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

24-09-23

deskundig, luisterend oor, past therapie aan wanneer daar door mij behoefte aan is, vriendelijk.......

Lees meer

Claire smith

  5 / 5

22-09-23

Hij begrijpt mij met 3 woorden al. Hij kent mij door en door en past het revalidatie traject aan mij aan.

Lees meer