Stressfractuur rib

Wat zijn tekens & symptomen?

Vanwege het feit dat een vermoeidheidsbreuk zich langzaam ontwikkelt, neemt de pijn ook progressief toe en is deze niet plotseling aanwezig. Wanneer men op de rib drukt, is dit erg pijnlijk. Ademhalen en/of hoesten is bij mensen met een stressfractuur van de rib pijnlijk. Ook bij andere bewegingen van de romp, waarbij de borstkas meebeweegt, kan de pijn verergeren. Bij belasting wordt meer pijn ervaren dan in rust. Een stressfractuur kan uiteindelijk een gehele fractuur worden als er niet tijdig rust wordt genomen.

Wat is de behandeling?

De stressfractuur herstelt in de meeste gevallen vanzelf. Dit kan ongeveer zes weken duren. De fysiotherapeut kan u helpen door ter hoogte van de stressfractuur tape (medical tape) aan te brengen. Door deze daar aan te brengen wordt de beweging van de rib ondersteund en het ademhalen vergemakkelijkt. Daarnaast krijgt men soms pijnstillers voorgeschreven om de pijn te verminderen. Om longontstekingen te voorkomen, is het belangrijk om goed en diep te blijven ademhalen. In een ander artikel over longonstekingen kun je meer informatie vinden over deze aandoening.

Bekijk hier een onderzoek over een stressfractuur van de rib. 

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer