Triceps letsel

Wat zijn de tekens & symptomen?

De symptomen van een scheur zijn plotselinge, scherpe pijn rondom de elleboog of net iets daarboven. Er kan een zwelling en bloeduitstorting zichtbaar zijn. Men heeft minder kracht bij het strekken van de arm. De symptomen van Triceps Tendinopathie zijn pijn aan de achterkant van de elleboog bij de aanhechting van de pees. Deze pijn kan waarneembaar zijn bij aanspannen van de triceps, maar kan ook juist in rust komen opzetten. Men kan een stijf gevoel ervaren in de elleboog en een zwelling waarnemen.

Triceps-brachii.jpg

Wat is de behandeling?

De behandeling van een Triceps scheur is afhankelijk van de grootte van de scheuring. Bij een kleine, gedeeltelijke scheur kan rust en immobilisatie door bijvoorbeeld gips voldoende zijn om de spier te doen herstellen. Bij een volledige scheuring zal de Triceps door middel van een operatie gehecht moeten worden. De behandeling van een Tendinopathie bestaat uit het verminderen van de belasting op de pees. Dit geeft de pees de tijd om te herstellen. Daarna is het belangrijk om de belasting op de pees weer gedoseerd op te bouwen om herhaling van klachten te voorkomen. Fysiotherapeuten kunnen u begeleiden in dit proces en ondersteunen met verschillende technieken.

Lees hier een ander artikel over reen triceps scheur

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer