Triceps letsel

Hoe ontstaat het een triceps scheur?

Een scheur ontstaat meestal door een val of ongeluk waarbij er plotseling een grote kracht op de spier komt. Ook kan het het gevolg zijn van het langdurig gebruiken van corticosteroïden waardoor de bouwstofwisseling van de pees is afgenomen. Een Triceps Tendinopathie ontstaat door overbelasting van de pees. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij opdrukken of het maken van veel stootbewegingen. Hierbij moet de arm onder veel weerstand strekken. Dit geeft een forse belasting op de pees.

Wat zijn de tekens & symptomen?

De symptomen van een scheur zijn plotselinge, scherpe pijn rondom de elleboog of net iets daarboven. Er kan een zwelling en bloeduitstorting zichtbaar zijn. Men heeft minder kracht bij het strekken van de arm. De symptomen van Triceps Tendinopathie zijn pijn aan de achterkant van de elleboog bij de aanhechting van de pees. Deze pijn kan waarneembaar zijn bij aanspannen van de triceps, maar kan ook juist in rust komen opzetten. Men kan een stijf gevoel ervaren in de elleboog en een zwelling waarnemen.

Triceps-brachii.jpg

Wat is de behandeling?

De behandeling van een Triceps scheur is afhankelijk van de grootte van de scheuring. Bij een kleine, gedeeltelijke scheur kan rust en immobilisatie door bijvoorbeeld gips voldoende zijn om de spier te doen herstellen. Bij een volledige scheuring zal de Triceps door middel van een operatie gehecht moeten worden. De behandeling van een Tendinopathie bestaat uit het verminderen van de belasting op de pees. Dit geeft de pees de tijd om te herstellen. Daarna is het belangrijk om de belasting op de pees weer gedoseerd op te bouwen om herhaling van klachten te voorkomen. Fysiotherapeuten kunnen u begeleiden in dit proces en ondersteunen met verschillende technieken.

Lees hier een ander artikel over reen triceps scheur

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer