Verzwikking enkel

Wat zijn de oorzaken van de verzwikking van de enkel?

De oorzaak van de verzwikking is een snelle, ongecontroleerde beweging waarbij de enkel naar buiten of naar binnen klapt. Men kan de enkel verzwikken tijdens sportactiviteiten, maar ook bij een misstap. Bij vermoeidheid van spieren of bij een slechte coördinatie heeft men meer kans op een verzwikking, omdat de sturing van de spieren rondom de enkel dan bij voorbaat al minder is. Wanneer de enkel naar buiten klapt, komen de buitenste enkelbanden op rek. Wanneer de enkel naar binnen klapt (dit komt relatief minder voor), komt de binnenste enkelband op rek.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Een symptoom is pijn op het moment van verzwikken. De enkel kan zwellen en warm en rood worden. Bij een verzwikking ziet men geen bloeduitstorting, omdat er geen bloedvaatjes beschadigt raken.

Wat is de behandeling?

Wanneer men de enkel verzwikt, kan u koelen om de ergste pijn te dempen. Daarna is het raadzaam de enkel hoog te leggen, zodat vocht weg kan zakken. Het is belangrijk dat u de voet en enkel onbelast beweegt. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen. Fysiotherapie4all kan u helpen bij het revalideren na een verzwikking van de enkel.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer