Wartenberg syndroom

Wat zijn de oorzaken van het wartenberg syndroom?

Het Wartenberg syndroom wordt meestal veroorzaakt door een overmatig gebruik van de spieren die rondom deze zenuw liggen. Door dit overmatige gebruik zetten de spieren op en knellen ze de zenuw af. Deze aandoening wordt regelmatig gezien bij kappers. Door de veelvuldige ‘knipbeweging’ raken de spieren overbelast. Daarnaast kan een plaatselijke zwelling door een val of ongeluk de zenuw beknellen.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Symptomen van het Wartenberg syndroom zijn tintelingen en/of gevoelsverlies in de onderarm, pols en duim. Ook kan men pijnklachten ervaren op de handrug en in de duim. Vanwege het feit dat bij deze aandoening de motorische tak van de zenuw niet aangedaan is, ervaart men geen krachtsverlies in de onderarm. Door de overbelasting van de onderarmspieren, kunnen deze spieren opzetten en strak aanvoelen. Veel mensen met het Wartenberg syndroom hebben ook ’s nachts pijn.

Wat is de behandeling?

Vaak is rust en het vermijden van de provocerende bewegingen en activiteiten al voldoende om te herstellen van het Wartenberg syndroom. Daarnaast kan de fysiotherapeut het herstel bevorderen door u te begeleiden bij het gedoseerd belasten van de onderarm en het behandelen van de spieren in de onderarm. Wanneer dit onvoldoende helpt, kan door middel van een operatie de zenuwbeknelling opgeheven worden door het ruimer maken van de opening van de spier waardoor de zenuw naar buiten treedt. Dit is een relatief simpele ingreep waarbij de herstelduur maar een à twee weken beslaat.

Bekijk hier een onderzoek over het Wartenberg syndroom.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer