Wartenberg syndroom

Wat zijn de tekens & symptomen?

Symptomen van het Wartenberg syndroom zijn tintelingen en/of gevoelsverlies in de onderarm, pols en duim. Ook kan men pijnklachten ervaren op de handrug en in de duim. Vanwege het feit dat bij deze aandoening de motorische tak van de zenuw niet aangedaan is, ervaart men geen krachtsverlies in de onderarm. Door de overbelasting van de onderarmspieren, kunnen deze spieren opzetten en strak aanvoelen. Veel mensen met het Wartenberg syndroom hebben ook ’s nachts pijn.

Wat is de behandeling?

Vaak is rust en het vermijden van de provocerende bewegingen en activiteiten al voldoende om te herstellen van het Wartenberg syndroom. Daarnaast kan de fysiotherapeut het herstel bevorderen door u te begeleiden bij het gedoseerd belasten van de onderarm en het behandelen van de spieren in de onderarm. Wanneer dit onvoldoende helpt, kan door middel van een operatie de zenuwbeknelling opgeheven worden door het ruimer maken van de opening van de spier waardoor de zenuw naar buiten treedt. Dit is een relatief simpele ingreep waarbij de herstelduur maar een à twee weken beslaat.

Bekijk hier een onderzoek over het Wartenberg syndroom.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1050 reviews

M de Bruijn

  5 / 5

26-09-23

Hij is erg kundig. En weet precies wat er aan de hand is. En zoekt het desnoods verder uit.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

24-09-23

deskundig, luisterend oor, past therapie aan wanneer daar door mij behoefte aan is, vriendelijk.......

Lees meer

Claire smith

  5 / 5

22-09-23

Hij begrijpt mij met 3 woorden al. Hij kent mij door en door en past het revalidatie traject aan mij aan.

Lees meer