Klimvinger

Wat zijn de tekens & symptomen?

Soms is er op het moment van scheuring een ‘plop’ hoorbaar. De vinger wordt dik en er kan een bloeduitstorting zichtbaar zijn. Pijn wordt aan de handpalmzijde van de vinger gevoeld. Deze pijn wordt erger wanneer men aan de handpalmzijde van de vinger drukt. In sommige gevallen kan er een soort boog zichtbaar zijn bij het buigen van de vinger, omdat de pees niet meer tegen het bot aan zit.

Wat is de behandeling?

Vaak is rust en immobilisatie (door middel van tapen of een brace) van de vinger voldoende om de ringbandjes te laten herstellen. Ook kan de fysiotherapeut helpen door oefeningen te geven om de stabiliteit en kracht van de vinger te verbeteren. Als deze conservatieve behandelingen niet werken, zou men kunnen kiezen voor een operatie. Tijdens deze operatie worden de ringbandjes hersteld.

Bekijk hier een onderzoek over de klimvinger.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer