Klimvinger

Wat zijn de oorzaken van een klimvinger?

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de oorzaak vaak bij het klimmen. Wanneer de klimmer dreigt te vallen, zal hij zich vastgrijpen aan een richel. Door deze grote kracht die inwerkt op de pezen die de vingers buigen, kunnen de ringbandjes, die deze pezen op de plek houden, knappen. Ook door herhaaldelijk lichte verrekkingen van de ringbandjes kan uiteindelijk een klimvinger ontstaan.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Soms is er op het moment van scheuring een ‘plop’ hoorbaar. De vinger wordt dik en er kan een bloeduitstorting zichtbaar zijn. Pijn wordt aan de handpalmzijde van de vinger gevoeld. Deze pijn wordt erger wanneer men aan de handpalmzijde van de vinger drukt. In sommige gevallen kan er een soort boog zichtbaar zijn bij het buigen van de vinger, omdat de pees niet meer tegen het bot aan zit.

Wat is de behandeling?

Vaak is rust en immobilisatie (door middel van tapen of een brace) van de vinger voldoende om de ringbandjes te laten herstellen. Ook kan de fysiotherapeut helpen door oefeningen te geven om de stabiliteit en kracht van de vinger te verbeteren. Als deze conservatieve behandelingen niet werken, zou men kunnen kiezen voor een operatie. Tijdens deze operatie worden de ringbandjes hersteld.

Bekijk hier een onderzoek over de klimvinger.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer