Neuropathische pijn

Hoe ontstaat het neuropathische pijn?

De juiste theorie achter het ontstaan van deze pijn is nog niet helemaal duidelijk. Er kunnen mogelijk beschadigingen zijn bij het ontvangen van de zenuwprikkel, bij het doorgeven van de prikkel aan de hersenen of bij de interpretatie van de hersenen van de prikkel. Er zijn verschillende aanleidingen voor het ontstaan van neuropathische pijn. Zo kan het ontstaan bij diabetes, bij Multiple Sclerose (MS), bij gordelroos, bij chemotherapie of na een chirurgische operatie.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Er zijn een aantal symptomen van neuropathische pijn. De pijn wordt meestal als een scherpe, branderige of stekende pijn beschreven. Vaak gaat deze pijn gepaard met tintelingen. Bepaalde plekken van het lichaam kunnen overgevoelig zijn voor aanraking. Dit is een overdreven pijnreactie en dat ziet men vaak bij neuropathische pijn. Ook kan men overgevoelig zijn voor warmte of koude. Soms voelen bepaalde plekken doof aan, maar zijn deze plekken wel degelijk pijnlijk.

Wat is de behandeling?

Het kan op verschillende manieren behandeld worden. De aanpak kan multidisciplinair zijn. Dit kan plaatsvinden in een pijncentrum. Men kan de pijn verminderen door het blokkeren van zenuwen of door het gebruik van medicijnen die in de hersenen de verwerking van prikkels veranderen. Ook kan de zenuwpijn behandeld worden door een lokale injectie van ontstekingsremmers of door bijvoorbeeld elektrische zenuw- of ruggenmergstimulatie. Daarnaast kan de Pijn Reset Methode een bijdrage leven aan jouw pijnklachten.

Bekijk hier een onderzoek over Neuropathische pijn.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1135 reviews

Anoniem

  5 / 5

14-07-24

Rustige uitstraling, serieus, luistert naar de klacht en oprecht meedenkt. Met een goed eindresultaat

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

13-07-24

Gaf goede uitleg en nam de blessure serieus, goede behandeling. Ik had niet verwacht dat er dry needling toegepast zou worden. voor mijn gevoel gaf dit wel toegevoegde waarde aan de behandeling. Het is nog afwachten hoe het gaat met tennissen, maar ik ben positief [...]

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

11-07-24

Goed bezig met hun vak

Lees meer