Aneurysma

Het kan erg gevaarlijk zijn. Men loopt het risico op een ruptuur of een embolie. Bij een ruptuur ontstaat er een bloeding en bij een embolie kan er een bloedstolsel losschieten en elders in het lichaam zorgen voor een verstopping.

Hoe ontstaat aneurysma?

Het ontstaat op plekken waar de wand van het bloedvat verdund en/of verzwakt is. Dit kan verschillende oorzaken hebben: een verkalking in de slagader, een ontstekingsziekte of infectie, bindweefselaandoeningen of een hartafwijking. Daarnaast kunnen factoren zoals een verhoogde leeftijd, een verhoogde bloeddruk en roken ook de kans op dit verschijnsel vergroten.

Wat zijn de symptomen?

Het gevaarlijke van een aneurysma is dat het vaak lang onopgemerkt kan blijven. Men ondervindt in de meeste gevallen geen klachten hiervan. Wanneer het zich in de buurt van een zenuw of orgaan bevindt, kan men daar wel klachten door krijgen. Wanneer dit verschijnsel het gevolg is van bijvoorbeeld aderverkalking kan men wel de symptomen ervaren die bij aderverkalking horen.

Wat is de behandeling?

Een aneurysma wordt niet altijd behandeld. Dit is afhankelijk van de grootte ervan. Men kan verschillende operatietechnieken toepassen. Men kan een kunststof buisje plaatsen op de plek van de slagader waar zich de verwijding bevindt. Ook kan men een kunststof buisje in de slagader plaatsen om deze zo te ondersteunen. Wanneer er zich een verwijding in de hersenen bevindt, wordt dit behandeld met een clip waarmee de aneurysma afgeklemd wordt of door middel van ‘coilen’ waarbij de holte van de verwijding opgevuld wordt.

Bron: www.hartstichting.nl
Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1135 reviews

Anoniem

  5 / 5

14-07-24

Rustige uitstraling, serieus, luistert naar de klacht en oprecht meedenkt. Met een goed eindresultaat

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

13-07-24

Gaf goede uitleg en nam de blessure serieus, goede behandeling. Ik had niet verwacht dat er dry needling toegepast zou worden. voor mijn gevoel gaf dit wel toegevoegde waarde aan de behandeling. Het is nog afwachten hoe het gaat met tennissen, maar ik ben positief [...]

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

11-07-24

Goed bezig met hun vak

Lees meer