Behandeling van reuma belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen!

Behandeling reuma hart en vaatziekte voorkomen

Er is nieuw bewijs voor het verband tussen ontstekingen bij reumatoïde artritis en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Dit blijkt uit het proefschrift van drs. Inge van de Oever ‘Cardiovascular risk reduction in rheumatic diseases. How can it be achieved?’.

Reumatoïde artritis is een vorm van reuma. Deze aandoening houdt in dat er een chronisch ontstekingsproces van het gewrichtssmeer en kraakbeen in een gewricht is doordat het lichaam eigen weefsel gaat aanvallen alsof het indringers zijn (auto-immuunziekte).

Nieuw onderzoek toont een verband tussen reumatoïde en hart- en vaatziekte

Door de verminderde smering van het gewricht gaat er wrijving optreden bij beweging van het gewricht en gaat dit op den duur resulteren in klachten. Dit kan bijvoorbeeld pijn, stijfheid, zwelling of verminderde beweeglijkheid zijn. De behandeling bij reuma bestaat uit het remmen van de ontstekingsprocessen om afbraak van eigen weefsel zo veel mogelijk te voorkomen.

Hart- en vaatziekten is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen, zoals etalagebenen, trombose of hartfalen. Risicofactoren voor hart- en vaatziekten zijn bijvoorbeeld: roken, overgewicht, verhoogd cholesterolgehalte, stress of hoge bloeddruk.

Uit het recente onderzoek van Van de Oever blijkt dat de ontstekingen bij reumatoïde artritis ook leiden tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Het is daarom extra belangrijk om de ontstekingsprocessen te remmen om daarmee ook de kans op aandoeningen van het hart en/of vaten te voorkomen. Ook is het belangrijk om te beseffen dat men als reumatoïde artritis patiënt een verhoogd risico op hart- en vaatziekten heeft en hier eventueel met een behandeling op ingespeeld kan worden.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1128 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

18-06-24

Als een bekende of ik een goede fijne fysiotherapeut weet

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-06-24

Goede behandeling en snel terecht kunnen

Lees meer

Annet van Leur

  4.5 / 5

31-05-24

Suzanne is heel begrijpend en geeft duidelijke antwoorden. Ze heeft heel veel kracht in haar handen wat een goed (soms heel pijnlijk) gevoegde. Daarnaast is ze lekker sociaal en hebben we tijdens de behandelingen ook leuke gesprekken gehad.

Lees meer