Effect van pijnstillers bij zenuwschade

Onderzoekers hebben onderzocht wat het effect is van pijnstillers bij zenuwschade. Men kan zenuwschade oplopen door bijvoorbeeld de gevolgen van Diabetes Mellitus (suikerziekte) of door een zenuwbeknelling. Dit laatste kan een acute oorzaak hebben, zoals een trauma, maar kan ook het gevolg zijn van een langdurige compressie op de zenuw.

Hebben pijnstillers effect op de fysiek gesteldheid van mensen met zenuwschade?

De pijnstillers kunnen vaak de pijn verminderen, maar dit hoeft niet direct ook een gunstige invloed te hebben op de beweeglijkheid en het fysiek vermogen van de patiënt. In dit onderzoek onderzocht men wat de invloed van de pijnstillers is op de beweeglijkheid en het fysieke vermogen bij de patiënten. Het onderzoek bestond uit 800 patiënten die pijn ervaarden door zenuwschade. Deze patiëntengroep werd verdeeld in mensen die wel pijnstillers voorgeschreven kregen en mensen die dat niet kregen. Gebleken is dat er tussen deze groepen geen verschil was in beweging en fysiek vermogen. Dit is zowel zes maanden als twaalf maanden na de start van het onderzoek gemeten.

Fysiotherapeut pleiten daarom (met toestemming van eventueel betrokken artsen bij de patiënt) meer voor het gradueel opbouwen van het activiteitenniveau (Graded activity) bij patiënten met chronische pijn. Hierbij focust men op de opbouw van het activiteitenniveau en niet zozeer op de pijn die daarbij een rol speelt. Dit zou het fysiek functioneren wel verbeteren.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 797 reviews

Mieke coolen

  4.5 / 5

18-06-22

Ben er zeer tevreden over mijn man gaat nu ook

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-06-22

Jordy heeft veel kennis in huis. Hij verteld duidelijk wat zijn diagnose is, de te bewandelen weg en wat wel- en niet te doen gedurende de behandel- en herstelperiode. Hij is een topper!

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

15-06-22

Dat is nu weer beter ben geworden En de behandelingen goed geholpen hebben.

Lees meer