Fysiotherapie vaak effectief bij etalagebenen

Maak direct jouw afspraak!

De claudicatio kan behandeld worden middels fysiotherapeutische behandelingen of door een dotterbehandeling of het plaatsen van een bypass. Hierover wordt u geadviseerd door uw arts. De soort behandeling is namelijk ook afhankelijk van de locatie en mate van vernauwing en de klachten die u ervaart.

In een recent (2015) onderzoek (‘Innovative strategies for intermittent claudication towards a stepped care approach and new outcome measures’) worden veel voordelen gezien van de gesuperviseerde looptraining.

Bij de fysiotherapeutische behandelingen krijgt men voornamelijk looptraining en leefstijladviezen. Door het doen van specifieke looptraining gaat het lichaam meer gebruik maken van collateralen (kleinere bloedvaten rondom het vernauwde bloedvat). Zo kan het been van meer zuurstofrijk bloed worden voorzien. De loopafstand kan op deze manier duidelijk verbeterd worden. Daarnaast verbetert de looptraining vaak ook de algemene conditie. De leefstijladviezen kunnen inhouden dat men geadviseerd wordt voldoende te bewegen, niet te roken, gezond te eten, etc.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer