Het aantal diabetespatiënten stijgt!

Diabetes Mellitus (afgekort DM, ook wel suikerziekte) komt nu bij één op de elf mensen (wereldwijd gezien) voor. Uit cijfers van de WGO (Wereldgezondheidsorganisatie) is gebleken dat in 1980 wereldwijd 108 miljoen mensen suikerziekte hadden en in 2014 waren dit er 422 miljoen. Hierbij werden zowel diabetes mellitus type 1 als type 2 meegeteld. Dit aantal is dus bijna in viervoud toegenomen!

Het is belangrijk om een gezonde levensstijl na te streven

Diabetes Mellitus is een stofwisselingsstoornis waarbij de alvleesklier niet of te weinig insuline produceert of waarbij de lichaamscellen niet goed reageren op het hormoon insuline (insulineresistentie). Daardoor kan het lichaam de glucose niet opnemen in de cellen. Het glucosegehalte in het bloed stijgt daardoor. Dit kent verschillende risico’s.
Zo hebben diabetespatiënten een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, amputatie, nierziekten, oogproblemen en zwangerschapscomplicaties.

Men kan bij diabetes type 1 van type 2 onderscheiden. DM type 1 ontstaat vaak al op wat jongere leeftijd en men vermoedt dat dit een erfelijke factor heeft. Type 2 (ouderdomssuiker) ontstaat vaak op wat latere leeftijd ten gevolge van een ongezonde leefstijl. Het is dan ook belangrijk om een gezonde leefstijl na te streven om de kans op Diabetes Mellitus zo veel mogelijk te verkleinen. Dit kan o.a. inhouden dat men voldoet aan de beweegnorm en ‘verantwoord’ eet en drinkt.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 802 reviews

Anoniem

  5 / 5

29-06-22

Zeer goede en vakkundige behandelingen Vriendelijk en meegaand

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

29-06-22

Vriendelijk en goede uitleg en werd goed behandeld

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer