Het aantal diabetespatiënten stijgt!

Het is belangrijk om een gezonde levensstijl na te streven

Diabetes Mellitus is een stofwisselingsstoornis waarbij de alvleesklier niet of te weinig insuline produceert of waarbij de lichaamscellen niet goed reageren op het hormoon insuline (insulineresistentie). Daardoor kan het lichaam de glucose niet opnemen in de cellen. Het glucosegehalte in het bloed stijgt daardoor. Dit kent verschillende risico’s.
Zo hebben diabetespatiënten een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, amputatie, nierziekten, oogproblemen en zwangerschapscomplicaties.

Men kan bij diabetes type 1 van type 2 onderscheiden. DM type 1 ontstaat vaak al op wat jongere leeftijd en men vermoedt dat dit een erfelijke factor heeft. Type 2 (ouderdomssuiker) ontstaat vaak op wat latere leeftijd ten gevolge van een ongezonde leefstijl. Het is dan ook belangrijk om een gezonde leefstijl na te streven om de kans op Diabetes Mellitus zo veel mogelijk te verkleinen. Dit kan o.a. inhouden dat men voldoet aan de beweegnorm en ‘verantwoord’ eet en drinkt.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer