Operaties bij vernauwing wervelkanaal!

Er is een lichtere operatietechniek ontwikkelt!

Uit een Amerikaans en Zweeds onderzoek (‘A Randomized, Controlled Trial of Fusion Surgery for Lumbar Spinal Stenosis’) is gebleken dat de operatietechniek die op dit moment vaak uitgevoerd wordt bij een kanaalstenose ongeveer even effectief is (wat betreft de kwaliteit van leven en onbekwaamheid van de patiënt) als een lichtere operatietechniek.

Op dit moment krijgen veel patiënten met een vernauwing van het wervelkanaal een operatie waarbij de wervels aan elkaar vastgezet worden met schroeven. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat ze onderling nog verschuiven. Uit het onderzoek is gebleken dat een andere, lichtere operatietechniek ongeveer, ongeveer even effectief is. Hierbij wordt er enkel extra ruimte gecreëerd tussen de wervels, maar worden er geen wervels vastgezet. De duur van deze operatie is maar een half uur, terwijl een fixerende operatie ongeveer twee uur duurt. Bij deze lichtere operatie is er een kleinere kans op complicaties. Vanwege het feit dat deze aandoening vooral bij ouderen gezien wordt, is dit een belangrijk voordeel van deze operatietechniek. Een ander voordeel is dat de operatie- en opnamekosten van het ziekenhuis bij de kortere operatietechniek minder hoog zijn dan bij de fixerende operatietechniek. Lees meer over rugklachten.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1128 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

18-06-24

Als een bekende of ik een goede fijne fysiotherapeut weet

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-06-24

Goede behandeling en snel terecht kunnen

Lees meer

Annet van Leur

  4.5 / 5

31-05-24

Suzanne is heel begrijpend en geeft duidelijke antwoorden. Ze heeft heel veel kracht in haar handen wat een goed (soms heel pijnlijk) gevoegde. Daarnaast is ze lekker sociaal en hebben we tijdens de behandelingen ook leuke gesprekken gehad.

Lees meer