Operaties bij vernauwing wervelkanaal!

Een kanaalstenose is een vernauwing van het wervelkanaal. Dit is een kanaal waar allerlei zenuwen en het ruggenmerg doorheen lopen. Bij een stenose komen deze structuren in de bedrukking waardoor men pijnklachten in de rug en benen kan krijgen.
De vernauwing van het kanaal kan meerdere oorzaken hebben, zoals artrose van de lage rug, een wervelbreuk, een uitpuilende tussenwervelschijf (hernia onderrug), etc.

Er is een lichtere operatietechniek ontwikkelt!

Uit een Amerikaans en Zweeds onderzoek (‘A Randomized, Controlled Trial of Fusion Surgery for Lumbar Spinal Stenosis’) is gebleken dat de operatietechniek die op dit moment vaak uitgevoerd wordt bij een kanaalstenose ongeveer even effectief is (wat betreft de kwaliteit van leven en onbekwaamheid van de patiënt) als een lichtere operatietechniek.

Op dit moment krijgen veel patiënten met een vernauwing van het wervelkanaal een operatie waarbij de wervels aan elkaar vastgezet worden met schroeven. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat ze onderling nog verschuiven. Uit het onderzoek is gebleken dat een andere, lichtere operatietechniek ongeveer, ongeveer even effectief is. Hierbij wordt er enkel extra ruimte gecreëerd tussen de wervels, maar worden er geen wervels vastgezet. De duur van deze operatie is maar een half uur, terwijl een fixerende operatie ongeveer twee uur duurt. Bij deze lichtere operatie is er een kleinere kans op complicaties. Vanwege het feit dat deze aandoening vooral bij ouderen gezien wordt, is dit een belangrijk voordeel van deze operatietechniek. Een ander voordeel is dat de operatie- en opnamekosten van het ziekenhuis bij de kortere operatietechniek minder hoog zijn dan bij de fixerende operatietechniek. Lees meer over rugklachten.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 835 reviews

Anoniem

  5 / 5

18-08-22

Heel prettig in zijn communicatie en uitstraling. Ervaren in dry needling en manuele massage. Hij analyseerde de klachten goed en haalde effectief de pijnpunten weg. Hij hield bij dry needling ook mijn pijngrens goed in de gaten.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

13-08-22

Hij neemt me altijd serieus en heeft tot nu toe goed geholpen.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

12-08-22

Mijn fysiotherapeut staat altijd voor mij klaar

Lees meer