Operatie sleutelbeengewricht

Wat zijn de oorzaken?

Een laterale clavicularesectie wordt uitgevoerd wanneer er een versmalling van het AC-gewricht geconstateerd wordt. Deze versmalling ontstaat in de meeste gevallen door slijtage van het kraakbeen (elastisch bindweefsel waardoor er geen wrijving tussen het sleutelbeen en het schouderdak plaatsvindt) en het ontstaan van botwoekeringen. Mensen ervaren daarbij pijn bij het voor de borst langs bewegen van de arm, pijn rondom het AC-gewricht en ter hoogte van het uiteinde van het sleutelbeen en pijn die uitstraalt naar de nek. Ook kan men vaak niet op de aangedane schouder liggen.

Hoe wordt het uitgevoerd?

Tijdens de operatie wordt er bovenop de schouder een snede van ongeveer vier centimeter gemaakt om bij het AC-gewricht te komen. De structuren die daaronder liggen worden opzij gelegd, zodat men het gewricht kan bereiken. Dan wordt er vervolgens een klein stukje van het uiteinde van het sleutelbeen verwijderd om meer ruimte te creëren in het gewricht. Tot slot wordt de operatiewond weer gehecht.

Hoe ziet het herstel eruit?

Het herstel na een laterale clavicularesectie is per individu verschillend. Als algemene richtlijn kan men aanhouden dat men na drie weken weer lichte activiteiten kan uitvoeren, na zes weken weer kan autorijden en na zes tot twaalf weken pas zwaardere activiteiten, zoals sportactiviteiten, kan uitvoeren. De fysiotherapeut kan helpen om de volledige mobiliteit, kracht en stabiliteit van de schouder weer terug te krijgen.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1135 reviews

Anoniem

  5 / 5

14-07-24

Rustige uitstraling, serieus, luistert naar de klacht en oprecht meedenkt. Met een goed eindresultaat

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

13-07-24

Gaf goede uitleg en nam de blessure serieus, goede behandeling. Ik had niet verwacht dat er dry needling toegepast zou worden. voor mijn gevoel gaf dit wel toegevoegde waarde aan de behandeling. Het is nog afwachten hoe het gaat met tennissen, maar ik ben positief [...]

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

11-07-24

Goed bezig met hun vak

Lees meer