Specialisme

Fysiotherapie

Fysiotherapie


Fysiotherapie richt zich op het menselijk lichaam. Cliënten komen met verschillende doelen naar de fysiotherapeut, bijvoorbeeld spierkracht, mobiliteit of stabiliteit verbeteren. Maar ook pijnvermindering en het weer beter zelfstandiger kunnen functioneren kan een doel zijn. Met fysiotherapie ga je aan die doelen werken waarbij de fysiotherapeut meedenkt over jou balans tussen belasting & belastbaarheid. Hij kan tips geven over hoe je de goede belasting kan vinden passend bij jouw lichaam. Ook kun je door middel van therapie en training werken aan het verhogen van je belastbaarheid. Onze visie is om hierbij zo breed mogelijk te kijken om te zorgen dat alle factoren die je klacht in stand kunnen houden worden aangepakt. Je kunt zonder verwijzing van een huisarts terecht.

Zoek Fysiotherapie in de buurt

Voor welke klachten is het geschikt

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn, artrose etc. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Zoals o.a. de gevolgen van: M.S., beroertes, longaandoeningen, hartinfarct en verklevingen. De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

Zoek een fysiotherapie in de buurt

Wat doen we tijdens de behandeling

Wanneer je een bepaald doel wilt bereiken moet je een goed doordacht plan hebben. Wij hebben binnen onze visie een plan opgesteld, zodat we specifiek en doelgericht kunnen werken om jouw doel te bereiken. Dit betekent ook het pijnvrij worden als dit je specifieke doel is. 

Stap 1 # Aandacht voor jouw probleem
Middels een uitgebreid vraaggesprek gaan we zorgvuldig jouw probleem in kaart brengen.

Stap 2 # Uitgebreid onderzoeken
We voeren een inspectie uit gecombineerd met een actief & passief functieonderzoek. Hierin komen we zwakke schakels tegen en deze gaan we meenemen in het behandelprotocol.

Stap 3 # Specifieke therapie
Wanneer we een klacht hebben ontstaat er ergens een verstoring in functie. Deze functie gaan we oplossen middels bewezen therapieën. Wij behandelen direct de structuren die niet goed functioneren met als doel het lichaam weer in balans (homeostase) te brengen.

Stap 4 # Testen en meten
Wanneer we behandeld hebben gaan we de functie testen. Zo weten wij zeker of de dynamiek is hersteld en jij hebt het bewijs dat de technieken die wij gebruiken voor jou werken.

Stap 5 # Evaluatie & nazorg
Wij streven naar duurzaamheid. Dit houdt in dat het geen kwik-fix is, maar dat we klachten blijvend willen oplossen, zodat ze niet terugkeren. Dit doen we door middel van adviezen in bewegen(oefeningen), mindset en/of voeding.

 

Zoek een fysiotherapie in de buurt

Hoe werkt het precies?

Tijdens fysiotherapie proberen we dus naar het totaalplaatje te kijken. We bekijken wat de eventuele factoren zijn die het probleem in stand houden en hoe we deze kunnen beïnvloeden. Ook gaat de fysiotherapeut kijken hoe we bepaalde herstelprocessen in het lijf kunnen versnellen. Dus het optimaliseren van je herstel. Hier heeft de fysiotherapeut diverse technieken voor. Enkele voorbeelden hiervan zijn: triggerpoint therapie, fasciaaltherapie, mobiliserende oefeningen voor de gewrichten , houdingscorrectie, stabiliteitsoefeningen, krachttraining, conditietraining. Het is van afhankelijk van uw klacht welke therapievorm of combinatie effectief zal zijn.

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 634 reviews

Anoniem

  5 / 5

30-11-21

Deskundigheid hartelijkheid oprechtheid en enthousiasme. Timo is gewoon een topper

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

29-11-21

Veel geduld en ben goed geholpen

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

28-11-21

Een hele goede behandeling waardoor ik bijna pijn vrij ben

Lees meer

Veel gestelde vragen

Tijdens de corona kunnen we gewoon cliënten behandelen. Wat echter erg belangrijk is dat de cliënten afbellen als ze klachten ervaren. Het is voor ons en onze klanten belangrijk dat de cliënten zich houden aan de voorschriften van het RIVM. Als u onze praktijk bezoekt graag even bij de ingang uw handen ontsmetten. De therapeut zal ook zorgen voor een verhoogde hygiëne door alles te ontsmetten.
Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Bekijk het boek

De Oplossing Voor (Chronische) Pijn!