Specialisme

Shockwave therapie

Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Shockwave therapie


Shockwave therapie is een therapievorm die zeer effectief is gebleken bij (chronische) peesproblemen, verkalkingen en slijmbeursontstekingen. Middels ‘schokgolven’ kunnen we het herstelproces opnieuw in gang zetten, waardoor het lichaam zichzelf op een natuurlijke manier kan herstellen. Meestal is deze therapievorm effectief binnen 3-6 weken. Dus geen revalidatieproces wat maanden in beslag neemt. De fysiotherapeut zal eerst in het onderzoek bepalen of jouw klacht geschikt is voor deze therapievorm. Als je doorgestuurd bent door een specialist gaan we uiteraard direct aan de slag. Wil jij een afspraak maken voor shockwave therapie? Kies dan hieronder uit een van onze vestigingen.

Zoek Shockwave Therapie in de buurt

Voor welke klachten is het geschikt

Bij de vestiging van Fysiotherapie4All in Berghem is het mogelijk om deze behandelingsmethode te ondergaan. Deze vorm van therapie kan mogelijk ook voor je klachten de juiste uitkomst bieden. Shockwave therapie is bij veel aandoeningen effectief gebleken. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Peesontsteking in de schouder
 • Frozen shoulder
 • Achillespeesklachten (ontsteking/tendinose)
 • Tennisarm en golfers arm
 • Slijmbeursontstekingen in bijvoorbeeld de heup of schouder
 • Verkalking in pezen van de schouder
 • Klachten door triggerpoints (spierknopen) in spieren
 • Hielspoor of ontsteking van de peesplaat onder de voet
 • Pijn net onder de knieschijf
 • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (triggerpoints)
 • Andere vormen van tendinitis
Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Wat doen we tijdens de behandeling

Voordat de fysiotherapeut deze behandeling overweegt, zal hij/zij eerst een anamnese (vraaggesprek) afnemen en een lichamelijk onderzoek doen. Ook kan er eventueel een echo gemaakt worden om te bepalen of er lokale weefselschade, zoals een ontsteking of verkalking aanwezig is. Daarna zal de therapeut in overleg met jou bepalen of deze vorm van therapie een optie is. Er zijn gemiddeld vier tot zes behandelingen nodig om de klachten te verminderen. Dit is wel wisselend per patiënt en per klacht. Tussen twee behandelingen zit gemiddeld zeven tot tien dagen. Tijdens de behandeling worden de geluidsgolven overgebracht aan het lichaam via de behandelkop van het shockwave apparaat. Deze wordt ingezet op het gebied waar de lokale weefselschade zich bevindt en de intensiteit van de geluidsgolven kan per klacht en persoon variëren. Ook kan men verschillende koppen op het apparaat zetten om de verschillende klachten optimaal te behandelen. Tijdens de therapie voelt men schokjes tegen het lichaamsgedeelte dat behandeld wordt. Een behandeling kan pijnlijk zijn, maar dit is afhankelijk van de klacht, de mate van weefselschade en de pijngrens. Een shockwave behandeling duurt gemiddeld vijf à tien minuten.

Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Hoe werkt het precies?

Extracorporale shockwave therapie (ESWT), is een behandelmethode waarbij men door middel van hoogenergetische geluidsgolven klachten behandelt. Het heet ‘extracorporale’ shockwave therapie, omdat de geluidsgolven door het apparaat van buitenaf via de huid het lichaam binnendringen. Door middel van deze geluidsgolven kunnen ontstekingen en verkalkingen verdwijnen. Ontstekingen kunnen afnemen doordat de doorbloeding en stofwisseling toeneemt wanneer men deze therapie toepast. Afvalstoffen worden dan ook sneller afgevoerd. Ook verkalkingen kunnen door deze therapie afnemen doordat het een ‘vergruizende’ werking heeft. Het herstelproces van het lichaam wordt door deze therapie dus versneld.

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1123 reviews

Anoniem

  5 / 5

25-05-24

Een zeer goede behandeling, een luisterend oor, erg fijn om door haar behandeld te mogen /kunnen worden.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

25-05-24

Manier van benadering, luistert en geeft uitleg

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Veel gestelde vragen

Er zijn weinig bijwerking bij een shockwave behandeling. Na de behandeling kan roodheid en e.v.t zwelling ontstaan. Ook kan er na een behandeling een tijdelijke toename van de klacht plaatsvinden.
Shockwave is onderdeel van een reguliere fysiotherapie behandeling. Er zijn dus geen extra kosten. De meeste mensen zijn aanvullend verzekerd voor fysiotherapie. Ook shockwave therapie kan dus binnen je aanvullende verzekering vergoed worden.
'Mijn ervaring met shockwave therapie is geweldig. Ik had 2 jaar last van mijn achillespees. Na 6 behandeling was ik geheel van mijn klachten af. Bedankt Fysiotherapie4all”. Groetjes Gerda van Wijk “In mijn schouder had ik een verkalkte pees, met als gevolg een slijmbeursontsteking. Ze hadden eerst een echo gemaakt waarom ze direct het probleem konden zien. Na 4 behandeling was de ergste pijn en beperking al weg. Na de 6e behandeling kon ik weer lekker tennissen. Fysio’s bedankt voor jullie hulp”. Met vriendelijke groet, Niels “Tijdens het voetballen had ik altijd last van mijn kniepees. Als ik ik klaar was met sporten werd die pijn nog erger. Uiteindelijk bleek ik een kniepeesontsteking (apexitis) te hebben. Mijn ervaring met shockwave was super, na 6 behandeling was ik van mijn pijn af”. Gr. Raymon Tiemus
Ook al zijn de schokgolven krachtig, de pijn valt in de werkelijkheid heel erg mee. Slechts een klein percentage ervaart het als echt pijnlijk. Je shockwave therapeut kan de frequentie ook aanpassen en kiezen voor een geleidelijke opbouw in de behandeling om het zo aangenaam mogelijk te maken. Natuurlijk kunt u het zelf aangeven als de behandeling voor u als te pijnlijk wordt ervaren. Niet iedereen heeft dezelfde pijngewaarwording. Belangrijk is dat u probeert rustig uw buikademhaling te blijven uitvoeren, uw therapeut kan u hierin adviseren. De tijd van een sessie is kort wat het ook makkelijker maakt om de golven van shockwave aan te kunnen. Vaak is de last die u ervaart tijdens de behandeling het meer dan waard om van u echte pijnklacht af te komen.
Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending