Specialisme

Sportfysiotherapie

Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Sportfysiotherapie


Heb jij een sportblessure opgelopen of moet je revalideren na een trauma of een operatie? Dan is het raadzaam om een afspraak te maken bij een sportfysiotherapeut. Fysiotherapie4all heeft sportfysiotherapeuten in dienst die gespecialiseerd zijn in het behandelen van sportblessures. Sportfysiotherapie is een specifieke specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich vooral op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. Het is belangrijk als je geblesseerd raakt dat je gaat kijken wat de oorzaak is van jouw probleem. Soms kan dit een blokade, bekkenscheefstand of een overbelasting zijn. Wij begrijpen dat sport belangrijk voor je is en daarom gaan we je zo snel mogelijk terugbrengen naar je oude niveau.

Zoek Sportfysiotherapie in de buurt

Voor welke klachten is het geschikt

Sportfysiotherapie kan voor verschillende doelgroepen ingezet worden. Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Daarnaast is het ook bedoeld voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen, waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sportbeoefening te hervatten. Sportfysiotherapie biedt ook uitkomst voor mensen die op dit moment niet sporten maar dit wel willen. Bij Fysiotherapie4All helpen we je met het maken van een gerichte aanpak gebaseerd op jouw specifieke behoefte.

Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Wat doen we tijdens de behandeling

Op de eerste afspraak gaan we een uitgebreide intake en onderzoek uitvoeren. De sportfysiotherapeut maakt hieruit op wat precies jouw hulpvraag is. We gaan dus kritisch kijken wat je beperkingen zijn en welke doelstellingen je wilt bereiken. Uiteindelijk bepalen deze gegevens welke kant we op gaan. Niemand is hetzelfde en iedereen heeft een andere aanpak nodig. Dit maakt de sportfysiotherapie bij Fysiotherapie4all uniek.

Blessures waarbij sportfysiotherapie wordt ingezet zijn:

  • peesklachten
  • spier verrekkingen en/of scheuringen
  • gewrichtsproblemen (meniscus, reuma of artrose)
  • revalidatie na een operatie
  • preventie voor sportblessures
  • advies en voorlichting
Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Hoe werkt het precies?

De sportfysiotherapeut helpt je als je een blessure hebt of overtraind bent. Je wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar je wilt blijven sporten en je conditie behouden. De therapeuten in onze verschillende vestigingen helpen je persoonlijk met een traject op maat. Het belangrijkste binnen de sportfysiotherapie is het systematisch toedienen van trainingsprikkels met als doel dat ons bindweefsel sterker wordt. Deze fenomeen noemen we ook wel supercompensatie. Dit is nodig om beter en sterker te worden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden met sport fysiotherapie bij een van onze vestigingen? Neem dan gerust contact op met één van de vestigingen van Fysiotherapie4All. Wij helpen je graag met het (opnieuw) oppakken van je favoriete sport.

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1135 reviews

Anoniem

  5 / 5

14-07-24

Rustige uitstraling, serieus, luistert naar de klacht en oprecht meedenkt. Met een goed eindresultaat

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

13-07-24

Gaf goede uitleg en nam de blessure serieus, goede behandeling. Ik had niet verwacht dat er dry needling toegepast zou worden. voor mijn gevoel gaf dit wel toegevoegde waarde aan de behandeling. Het is nog afwachten hoe het gaat met tennissen, maar ik ben positief [...]

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

11-07-24

Goed bezig met hun vak

Lees meer
Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending