Kneuzing van de knie

Hoe ontstaat een kneuzing van de knie?

Een kneuzing ontstaat doordat de knie hard in contact komt met een ander persoon of voorwerp. Een bekend voorbeeld is het op de knie vallen of het hard stoten van de knie.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Symptomen van een kneuzing van de knie zijn zwelling en een bloeduitstorting (hematoom). De bloeduitstorting ontstaat, omdat de bloedvaatjes in het weefsel beschadigd raken. De knie voelt pijnlijk en stijf aan en bewegen van de knie is vaak niet goed mogelijk. Ook is de knie drukpijnlijk op de plaats van de kneuzing.

verstuiking van de knie

Wat is de behandeling?

Bij een kneuzing kan het aangenaam zijn om de knie te koelen, omdat men zo de pijn wat dempt. Het is belangrijk uw been hoog te leggen, zodat het vocht uit de knie weg kan. Daarnaast is het belangrijk om de knie te blijven bewegen, maar zware belasting zo veel mogelijk te ontzien. Dit zal de stijfheid van de knie verminderen. Last van knieklachten? Maak dan een afspraak met onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie4All.

Bekijk hier een onderzoek over kneuzing van de knie.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer