Malletvinger

Wat zijn de tekens & symptomen?

Een malletvinger kan drukpijnlijk zijn bij het bovenste vingerkootje en kan zwellen of rood worden. Het vingerkootje staat in een gebogen stand en men kan deze zelf niet actief strekken. Het strekken is wel mogelijk met behulp van de andere hand.

Wat is de behandeling?

Meestal wordt een malletvinger eerst conservatief (zonder operatie) behandeld. Hierbij wordt er een vingerspalk aangebracht. Door de spalk wordt de vinger gedwongen om te strekken. De uiteindes van de pees komen dichter bij elkaar en de pees kan herstellen. Het herstel van de pees duurt gemiddeld zes tot acht weken. Wanneer deze conservatieve behandeling niet slaagt, kan men voor een operatie kiezen. Tijdens de operatie wordt de strekpees ingekort. Soms wordt het vingerkootje met behulp van een metalen pen weer in de juiste positie gezet. Het herstel van de pees zal ook nu zes tot acht weken duren. Na de operatie krijgt men oefeningen om de belastbaarheid van de pees op te bouwen.

Bekijk hier een onderzoek over malletvinger.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer