Revalidatie


Revalidatie is het herstellen na een ongeval, ziekte of een operatie. Binnen Fysiotherapie4all kun je revalideren door middel van fysiotherapie. Wij zien doorverwijzingen vanuit revalidatiecentra om het na-traject vanuit het revalidatiecentrum professioneel te begeleiden. Ook is voor sommige revalidatietrajecten een multidisciplinaire aanpak niet direct nodig zoals trajecten na een heup-, rug-, of knieoperatie. Zo kun je binnen Fysiotherapie4all met een verwijzing direct instromen. Heb je geen verwijzing neem dan even contact met ons op. Voor Covid-revalidatie zijn we wel aangesloten bij een multidisciplinair netwerk. Disciplines waarmee we samenwerken zijn orthopedie, fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie etc. aanwezig om het herstelproces zo goed mogelijk te laten verlopen.

Zoek de beste revalidatie in de buurt

Voor welke klachten is het geschikt

Revalidatie kan kan ingezet worden bij veel verschillende klachten. De fysiotherapeuten bij fysiotherapie4all zijn opgeleid om mensen na een operatie zo snel mogelijk weer terug te brengen naar hun oude niveau. Revalidatie kan breed ingezet worden voor verschillende doeleinden. Hieronder worden de meest voorkomende trajecten beschreven:

 • Revalidatie na operaties zoals: Heup, knie, schouder, rug en enkel
 • Longrevalidatie: zoals COPD, Covid-19
 • Hartrevalidatie-, vaatklachten en vaatchirurgie
 • CVA of beroerte
 • Orgaan operaties
 • Etalage benen (claudicatio intermittens)
 • Oncologische revalidatie
 • Parkinson
 • Reuma
 • Spierziekten
 • Whiplash
Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Wat doen we tijdens de behandeling

Per aandoening is er een gericht protocol waarmee we uw belastbaarheid gaan verhogen en zorgen voor optimaal herstel. Hierin kijken we ook naar het protocol en richtlijnen die u ziekenhuis heeft bij het herstel van uw aandoening.  We hebben binnen onze centra de mogelijkheid om alle spiergroepen specifiek op te trainen. Het is niet bij elke klacht mogelijk om direct oefentherapie te starten. Zo nodig kan de therapeut ervoor kiezen om diverse behandeltechnieken te gebruiken in onze behandelkamers.  Dit kan bestaan uit mobilisaties, massage, triggerpointtherapie, dry needling etc met als doel de belastbaarheid van het lijf te vergroten zodat we snel kunnen starten met oefentherapie. Uiteindelijk werken we toe naar een specifiek doel, namelijk wat u weer zou willen kunnen doen. Voor de een is dit weer naar de supermarkt kunnen gaan en voor een andere client is dit het weer kunnen voetballen in competitieverband.

Zoek een fysiotherapeut in de buurt

Hoe werkt het precies?

Revalideren werkt via het multidisciplinair belasting – belastbaarheids model. Hoeveel je lichaam aan kan, noemen we de belastbaarheid. Als je de belastbaarheid verhoogt door training/therapie zie je dat je lichaam steeds meer activiteiten aankan. Tijdens het revalideren gaan we dus je lichaam trainen zodat belastbaarheid hoger wordt. Tijdens het revalideren is het belangrijk dat de verhouding tussen de dingen die je doet (belasting) en wat je aankan (belastbaarheid) klopt. Wij geven duidelijk advies wat je wel en niet mag tijdens het revalideren. Via een trapmodel gaan we je lichaam steeds een trainingsprikkel geven. Tijdens je herstel van die prikkel (de rust) zal jou lichaam zich herstellen naar een hoger niveau om zo steeds belastbaarder te worden.  Uiteindelijk is het de bedoeling dat de belasting (activiteit) die je als doel hebt aangegeven lukt omdat je lichaam steeds sterker/veerkrachtiger is geworden.  We moeten tijdens het revalideren ook rekening houden met andere factoren dan alleen het lichaam. Ook het intern milieu (bv voeding, hormonen) en het brein (bv stress, gevoelens, gedachten) bepalen jou belastbaarheid. Wij willen zou breed mogelijk kijken naar de revalidatie zodat we aan de belangrijkste touwtjes trekken om je herstel zo snel en goed mogelijk te laten verlopen.

Of jouw behandelingen vergoed worden, hangt af van hoe je verzekerd bent en wat voor klacht je hebt. Je kunt dit samen met jouw fysiotherapeut bespreken. Maak via ons online contactformulier je eerste afspraak en ervaar wat er mogelijk is binnen de fysiotherapie met jouw klachten.

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer

Veel gestelde vragen

Er zijn verschillende soorten trajecten. Hierbij kun je denken aan: - Revalideren na operaties zoals: Heup, knie, schouder, rug, enkel, etc. - Longen zoals COPD en Covid - Hart- en vaatziekten - Cva - revalideren bij neurologische problemen.
Revalidatie is het herstellen na een ongeval, ziekte of een operatie. Revalideren is echt noodzakelijk omdat we vaak zien dat mensen vaak meer schade aanrichten als dit niet gebeurt.
Regelgeving verandert elk moment rondom het corona virus. Neem contact op met uw therapeut voor informatie. Vaak is behandeling mogelijk echter het is aan de fysiotherapeut om in te schatten of de te leveren zorg noodzakelijk is op basis van een afweging tussen het risico dat niet behandelen met zich meebrengt in verhouding tot het risico op verspreiding van het Coronavirus.
Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending