Subscapularis Tendinopathie

Hoe ontstaat een Subscapularis Tendinopathie?

Een Subscapularis Tendinopathie ontstaat in de meeste gevallen door overbelasting. Dit kan ontstaan wanneer men de arm op een verkeerde manier gebruikt of door een verkeerde houding. Wanneer men dus veelvuldig bewegingen moet maken waarbij de bovenarm naar binnen draait, wordt er veel kracht van de spier en pees gevraagd en kunnen zij overbelast raken. Er ontstaan dan kleine scheurtjes in de vezels van de pees waardoor de treksterkte van de pees afneemt.
Daarnaast kan een Subscapularis Tendinopathie ook ontstaan door ouderdom of systeemziektes, zoals reuma. Hierdoor neemt de kwaliteit van de pees ook af.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Een symptoom van Subscapularis Tendinopathie is pijn in de okselregio of aan de voorzijde van de schouder. Deze wordt erger bij het naar binnen draaien van de bovenarm. Ook het rekken van de spier door de bovenarm juist naar buiten te draaien kan verergering van klachten geven. De klachten sluipen er langzaam in en worden steeds erger. De pijn kan ook ’s nachts aanwezig zijn.

Wat is de behandeling?

De behandeling van een Subscapularis Tendinopathie bestaat uit het verminderen van de belasting op de pees van de M. Subscapularis. Dit geeft de pees de tijd om te herstellen. Daarna is het belangrijk om de belasting op de pees weer gedoseerd op te bouwen om herhaling van klachten te voorkomen. Fysiotherapeuten kunnen u begeleiden in dit proces. Ook zal de fysiotherapeut aandacht besteden aan het achterhalen van de oorzaak van de overbelasting om zo herhaling van klachten te voorkomen.

Bekijk hier een onderzoek over Subscapularis Tendinopathie

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer