Kuitbeen breuk

Wat zijn de oorzaken van een kuitbeen breuk?

Meestal ontstaat een kuitbeen breuk ten gevolge van een ongeluk of val. Er is dan in beide gevallen sprake van een grote kracht die inwerkt op het kuitbeen. Er kan echter ook sprake zijn van een pathologische fractuur. Dit is wanneer er een breuk optreedt door een lokale verzwakking van het bot. Het bot kan lokaal verzwakt zijn door bijvoorbeeld botontkalking (osteoporose).

Wat zijn de tekens & symptomen?

Na een kuitbeen breuk ervaart men hevige pijn en kan het zijn dat men geen steun meer kan nemen op het aangedane been. Ook kan er een scheefstand van het onderbeen zichtbaar zijn. In de meeste gevallen treedt er zwelling op en is er een bloeduitstorting zichtbaar. Deze bloeduitstorting ontstaat doordat er ook andere structuren dan alleen het bot beschadigt raken.

Wat is de behandeling?

Afhankelijk van de mate en ernst van de breuk, behandelt men een kuitbeen breuk met gips of operatief door middel van een fixatie van de gebroken botdelen. Nadat de breuk hersteld is, is het belangrijk om uw kuitbeen op de juiste wijze te belasten. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie4all kunnen u hierbij begeleiden.

Bekijk hier een onderzoek over een kuitbeen breuk.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer