Lisfranc fractuur

Wat zijn de tekens & symptomen?

Eén van de belangrijkste symptomen is pijn in de middenvoet bij het staan op de voet. Deze pijn kan zowel onder de voet als bovenop de voet gevoeld worden. Ook druk op de gewrichtslijn geeft pijn. Daarnaast kan er zwelling en een bloeduitstorting in het midden van de voet ontstaan. Tot slot kan er instabiliteit in de middenvoet optreden.

Wat is de behandeling?

De behandeling van een Lisfranc fractuur is afhankelijk van of er een dislocatie (verplaatsing) van het gebroken middenvoetsbeentje is opgetreden. Wanneer er nauwelijks dislocatie opgetreden is, kan een niet-operatieve behandeling volstaan. Door middel van immobilisatie door een gipsverband en het niet belasten van de voet, kan de breuk herstellen. Wanneer er sprake is van een dislocatie van het middenvoetsbeentje zal deze tijdens een operatie door middel van fixatiemateriaal weer in de juiste positie gefixeerd worden om zo de breuk te laten herstellen. Zowel na een niet-operatieve behandeling als een operatieve behandeling kan de fysiotherapeut u helpen om de volledige mobiliteit, stabiliteit en kracht van de voet weer terug te krijgen.

Bekijk hier een onderzoek over Lisfranc fractuur.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer