Lisfranc fractuur

Hoe ontstaat een Lisfranc fractuur?

Een Lisfranc fractuur kent verschillende oorzaken. Het kan ontstaan doordat er een zwaar voorwerp met grote kracht op de voervoet valt of nadat er bijvoorbeeld een auto over de voet heen rijdt. De grote inwerkende kracht kan ervoor zorgen dat er een breuk optreedt. Daarnaast kan een sterke draaiing (rotatie) van de voorvoet waarbij de achtervoet blijft staan ook een Lisfranc fractuur veroorzaken.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Eén van de belangrijkste symptomen is pijn in de middenvoet bij het staan op de voet. Deze pijn kan zowel onder de voet als bovenop de voet gevoeld worden. Ook druk op de gewrichtslijn geeft pijn. Daarnaast kan er zwelling en een bloeduitstorting in het midden van de voet ontstaan. Tot slot kan er instabiliteit in de middenvoet optreden.

Wat is de behandeling?

De behandeling van een Lisfranc fractuur is afhankelijk van of er een dislocatie (verplaatsing) van het gebroken middenvoetsbeentje is opgetreden. Wanneer er nauwelijks dislocatie opgetreden is, kan een niet-operatieve behandeling volstaan. Door middel van immobilisatie door een gipsverband en het niet belasten van de voet, kan de breuk herstellen. Wanneer er sprake is van een dislocatie van het middenvoetsbeentje zal deze tijdens een operatie door middel van fixatiemateriaal weer in de juiste positie gefixeerd worden om zo de breuk te laten herstellen. Zowel na een niet-operatieve behandeling als een operatieve behandeling kan de fysiotherapeut u helpen om de volledige mobiliteit, stabiliteit en kracht van de voet weer terug te krijgen.

Bekijk hier een onderzoek over Lisfranc fractuur.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer