Skiduim

Wat zijn de oorzaken van een skiduim?

Een skiduim kan veroorzaakt worden door een acuut moment, maar kan ook langzaamaan ontstaan. Een harde naar buiten gerichte klap op de duim kan ervoor zorgen dat de gewrichtsband op rek komt of zelfs scheurt. Dit gebeurt vaak bij een skival of wanneer men een bal op een gestrekte duim krijgt. Een skiduim kan ook langzaamaan ontstaan door een herhaaldelijke overbelasting en verrekking van de gewrichtsband. Dit kan onder andere voorkomen bij fanatieke gamers.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Bij een skiduim ziet men vaak een zwelling en roodheid aan de binnenzijde van de duim. De pijn wordt ook aan de binnenzijde gevoeld en wordt erger wanneer men aan de binnenzijde van de duim drukt. Vaak is er een krachtafname van de duim merkbaar. Er kan ook een vergrote beweeglijkheid van het onderste duimgewricht merkbaar zijn door de ontstane instabiliteit. De duim kan dan abnormaal ver naar buiten toe bewegen.

Skiduim.png

Wat is de behandeling?

Bij een verrekking kan tapen of een brace/spalk al voldoende zijn om de gewrichtsband te laten herstellen. Bij een scheuring zal een operatie nodig zijn om deze gewrichtsband te herstellen. Fysiotherapie en/of handtherapie kan daarna helpen om de volledige functie van de duim en de hand weer terug te krijgen door middel van spierversterkende oefeningen.

Bekijk hier een onderzoek over een Skiduim.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer