Metatarsalgie

Hoe ontstaat het metatarsalgie?

De overdruk op de middenvoetsbeentjes kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan zijn doordat de kwaliteit van de vetkussentjes onder de voet afneemt. Dit kan op oudere leeftijd voorkomen, omdat de vetkussentjes met de jaren steeds dunner worden. Ook een doorgezakt voetgewelf kan de druk op de middenvoetsbeentjes vergroten. Daarnaast kan het dragen van hoge hakken ook tot metatarsalgie leiden, omdat het lichaamsgewicht dan meer op de voorvoet rust. Tot slot kan ook overgewicht ervoor zorgen dat de druk op de middenvoetsbeentjes te groot wordt.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Door de overdruk op de middenvoetsbeentjes gaan de banden en pezen hiervan irriteren. Dit resulteert in pijnklachten. De pijn bevindt zich in de voorvoet onder de bal van de voet. De pijn wordt erger bij staan en lopen. Wanneer men gaat staan of lopen nadat men even gezeten heeft, is de pijn erger (startpijn). Ook kan er zwelling optreden in de voorvoet en kan er eeltvorming optreden. Soms ervaart men tintelingen in de tenen.

Wat is de behandeling?

Het belangrijkste doel van de behandeling bij metatarsalgie is de druk op de middenvoetsbeentjes verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanpassen van schoenen en het laten aanmeten van steunzolen of correctiezolen. Daarnaast kan het verminderen van overgewicht ook bijdragen aan een verminderde druk op de middenvoetsbeentjes.

Bekijk hier een onderzoek over Metatarsalgie.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer