Delta schouderprothese

Wanneer er echter ook sprake is van gescheurde pezen van de spieren rondom de schouder (rotator cuff) is in de meeste gevallen een omgekeerde schouderprothese nodig. Dit wordt ook wel een Delta schouderprothese genoemd. Bij deze prothese worden de schouderkop en schouderkom vervangen door een prothese en van positie verwisseld. Het voordeel van deze prothese is dat het draaipunt van de schouder nu dichter bij de kom ligt. De schouder is daardoor veel stabieler en de spieren van de rotator cuff zijn nu niet meer nodig. De deltaspier van de schouder kan nu zonder hulp van de rotator cuff de arm heffen.

Hoe ziet een delta schouderprothese eruit?

De Delta schouderprothese bestaat uit een metalen kop die op de plaats van de oorspronkelijke kom wordt geplaatst en een kunststof kom die op de plaats van de oorspronkelijke schouderkop wordt geplaatst. De kop en kom worden dus van positie verwisseld.

Wat is het herstel?

Na de operatie krijgt u een sling aangemeten. Dit is een soort mitella waarmee u de schouder en arm kan ondersteunen. De dag na de operatie start de fysiotherapie om de beweeglijkheid van de schouder te vergroten. Na ongeveer zes dagen mag u het ziekenhuis verlaten. Daar zult u de fysiotherapie voortzetten om de belastbaarheid van de schouder te vergroten. U zult dan naast beweeglijkheid ook steeds meer kracht en stabiliteit van de schouder trainen. Belangrijk hierbij is dat de coördinatie en kracht van de deltaspier getraind wordt, omdat deze spier door de prothese erg belangrijk is geworden bij het heffen van de arm. De eerste zes weken na de operatie mag u geen werkzaamheden uitvoeren waarbij de schouder belast wordt. Na zes weken mag u deze werkzaamheden langzaam hervatten.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1129 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

20-06-24

Vriendelijk, denkt mee, deskundig, flexibel.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

18-06-24

Als een bekende of ik een goede fijne fysiotherapeut weet

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-06-24

Goede behandeling en snel terecht kunnen

Lees meer