MRI scan

Wanneer maakt men een MRI scan?

Men maakt een MRI scan wanneer men in het lichaam wil kijken. Dit kan bij verschillende situaties wenselijk zijn, zoals:

  • Bij verdenking van een hernia
  • Bij verdenking van een slijmbeursontsteking
  • Bij verdenking van peesletsel
  • Bij verdenking van spierletsel
  • Bij verdenking van kraakbeenschade
  • Bij verdenking van ontstekingen
  • Bij verdenking van tumoren

Wat kan ik verwachten bij een MRI scan?

U kunt via een arts of specialist een verwijzing krijgen voor een MRI scan. U gaat dan in het ziekenhuis naar de röntgenafdeling. Daar wordt de MRI scan gemaakt. U ligt hierbij (gedeeltelijk) in een lange tunnel die aan de uiteinden open is. Het MRI-apparaat maakt tijdens het onderzoek veel lawaai. U probeert zo stil mogelijk te liggen en u krijgt een koptelefoon op waarmee u eventueel muziek kan luisteren. Ook krijgt u een knop in uw handen waarmee u indien nodig contact kan maken met degene die de scan maakt. Het is handig om gemakkelijk zittende kleding aan te doen op de dag van de MRI-scan en zo weinig mogelijk metaal te dragen. Metalen sieraden, riemen en dergelijken doet u van te voren af. De meeste MRI onderzoeken duren 15 tot 45 minuten.
Soms gebruikt men tijdens de MRI contrastmiddel om het te onderzoeken gebied goed zichtbaar te maken. Dit is echter niet altijd nodig.

De tunnel van de scan kan dicht of open zijn. Een open tunnel is geschikt voor mensen met claustrofobie of met overgewicht. Hierbij is de tunnel wijder en liggen hoofd en voeten vrij.
In sommige situaties kan een MRI niet gemaakt worden, bijvoorbeeld bij een pacemaker of als u minder dan twaalf weken zwanger bent. Er zijn echter nog een aantal situaties meer waarbij een MRI scan niet uitgevoerd mag worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw arts/specialist.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1118 reviews

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

26-04-24

mensen met rugklachten..hij gaat er stevig in....maar het werkt wel.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer