Heupprothese

Hoe ziet een heupprothese eruit?

Een heupprothese bestaat uit een kom van metaal of kunststof en een kop en steel van metaal. De steel van de heupkop wordt in het dijbeen bevestigd en de kom wordt op uw bekkenbot bevestigd. Er zijn drie verschillende typen. De gecementeerde heupprothese, de ongecementeerde heupprothese en een prothese met een gecementeerde steel en een ongecementeerde kom. Het verschil tussen een gecementeerde prothese en een ongecementeerde prothese is dat bij een ongecementeerde prothese de kom en de steel vast moeten groeien in het bot en bij een gecementeerde prothese hiervoor speciale kitstof wordt gebruikt.

Wat is het herstel?

Fysiotherapie wordt nog op dezelfde dag van de operatie gestart. Belangrijk hierbij is dat u leert hoe u met krukken kan lopen en hoe u de spieren rondom uw heup traint. Belangrijk is dat u zich na de operatie aan de leefregels houdt om te voorkomen dat uw heup ‘uit de kom’ schiet (luxeert). Bij Fysiotherapie4all kunt u in de praktijk terecht voor behandelingen, maar kunnen de therapeuten ook bij u thuis behandelen.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1009 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

01-06-23

Deskundig, professioneel en behandeling op maat geboden. Luistert goed en geeft gericht advies en behandeling

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Hij is goed bereikbaar hij is erg vriendelijk en denkt mee

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

31-05-23

Ij dezelfde klachten dan ik had.

Lees meer