Infectie

Wat is een infectie?

Men spreekt van een infectie als micro-organismen het lichaam binnendringen en zich daar vermeerderen. De begrippen infectie en besmetting worden vaak door elkaar gebruikt. Men spreekt echter van een besmetting wanneer de micro-organismen het lichaam binnengedrongen zijn, maar zich nog niet vermenigvuldigd hebben. Ook als het lichaam de binnendringers aanvalt, spreekt men van een besmetting en niet van een infectie. Er zijn verschillende typen infecties: plaatselijke, regionale en systemische.

Wat zijn de oorzaken van een infectie?

Virussen, bacteriën, schimmels en parasieten die binnendringen in het lichaam, kunnen infecties veroorzaken. Deze micro-organismen kunnen het lichaam binnendringen door direct en niet-direct contact van het lichaam met deze organismen.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Ten gevolge van dit verschijnsel kan je lichaam een ontstekingsreactie beginnen om de ziekteverwekkers aan te vallen en op te ruimen. Dit kan onopgemerkt verlopen, maar bij een ernstige vorm kan men koorts krijgen.
Wanneer het om een plaatselijke infectie gaat, in bijvoorbeeld het kniegewricht, zal de knie warm aanvoelen, dik en rood worden.

Wat is de behandeling?

Bij een verdenking van een infectie wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts. Die kan de ernst van de infectie inschatten en eventueel medicatie voorschrijven.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer