Knieprothese

Hoe ziet een knieprothese eruit?

Afhankelijk van de plaats en ernst van de slijtage kan men kiezen voor een halve prothese of een totale prothese. Men kiest voor een halve prothese als alleen de binnenzijde of de buitenzijde van de knie versleten is. In de meeste gevallen is echter een totale prothese nodig. In dat geval worden door een chirurgische ingreep de beschadigde gewrichtsvlakken van het boven- en onderbeen verwijderd en wordt de vorm van het bot aangepast, zodat de prothese hier goed op past. Vervolgens wordt de metalen knieprothese geplaatst waarbij er op het uiteinde van het bovenbeen een stuk metaal komt en op het onderbeen een stuk plastic met daaraan vast een metalen steel die in het onderbeen wordt bevestigd. De knieschijf wordt in de meeste gevallen niet vervangen, omdat dit na de ingreep veel kans op complicaties geeft. Tussen de metalen delen van de prothese zit een kunststof schijf die ervoor zorgt dat de metalen delen goed ten opzichte van elkaar kunnen bewegen.

Wat is het herstel?

Het belangrijkste na het plaatsen van een knieprothese is om zo snel mogelijk de knie te gaan gebruiken door middel van oefentherapie. De fysiotherapeuten van Fysiotherapie4all kunnen u begeleiden bij het mobiliseren en stabiliseren van de knie en het versterken van de beenspieren.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer