Behandeling van gewrichtsreuma zo vroeg mogelijk starten

Bij reumatoïde artritis (gewrichtsreuma) is er een chronisch ontstekingsproces van het kraakbeen en het gewrichtssmeer in een gewricht doordat deze patiënten lichaamseigen weefsel afbreken. Deze aandoening kan uiteindelijk leiden tot slijtage van gewrichten. Ook pezen, spieren en slijmbeurzen kunnen klachten gaan geven, zoals spierzwakte en stijfheid. Voorbeelden van kenmerken van reumatoïde artritis zijn: vermoeidheid, een grieperig gevoel en bloedarmoede.

Gewrichtsreuma wordt ook wel reumatoïde artritis genoemd.

Prof. Annette van der Helm van het Leids Universitair Medisch Centrum doet onderzoek naar reumatoïde artritis. Haar doel is om bij patiënten met gewrichtsklachten in een zo vroeg mogelijk stadium de beginnende gewrichtsreuma te onderscheiden van andere gewrichtsklachten. Op deze manier kan de reumatoïde artritis zo vroeg mogelijk behandeld worden. Uit eerder onderzoek is namelijk gebleken dat de behandeling het meest effectief is, wanneer deze in een vroeg stadium gestart wordt. Er zou dan minder schade aan gewrichten ontstaan en ook zou men in sommige gevallen met de medicijnen kunnen stoppen zonder dat de aandoening terugkomt.
Ook superviseert Van der Helm bij een TREAT EARLIER-studie waarbij patiënten met klachten die passen bij reuma, maar waarbij er nog geen sprake is van reumatoïde artritis, direct een reuma-medicijn krijgen. Dit met het doel om reumatoïde artritis te voorkomen.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 797 reviews

Mieke coolen

  4.5 / 5

18-06-22

Ben er zeer tevreden over mijn man gaat nu ook

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-06-22

Jordy heeft veel kennis in huis. Hij verteld duidelijk wat zijn diagnose is, de te bewandelen weg en wat wel- en niet te doen gedurende de behandel- en herstelperiode. Hij is een topper!

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

15-06-22

Dat is nu weer beter ben geworden En de behandelingen goed geholpen hebben.

Lees meer