Bewegen goed voor het geheugen van ouderen!

Sporten goed voor geheugen ouderen

Bewegen is erg belangrijk voor ouderen. Uit eerder onderzoek is namelijk gebleken dat bewegen van positieve invloed is op plannen, initiatief nemen en het geheugen. Als men zowel kracht, mobiliteit, balans en uithoudingsvermogen traint, heeft dit het meest gunstige effect op bovenstaande cognitieve factoren. Ook neemt de kans op dementie af!

Voor ouderen is het belangrijk om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Een goed denkvermogen is hierbij uitermate belangrijk. Het is dus zaak om als oudere in beweging te blijven. Echter, in veel gevallen zijn ouderen lichamelijk beperkt en werkt dit hen tegen om te gaan bewegen. Het is gebleken dat meer dan 60 procent van de 65-plussers die een chronische aandoening heeft en lichamelijk beperkt is te weinig beweegt.

De gezondheid van ouderen verbetert als zij blijven sporten

Een nieuw onderzoek van de Open Universiteit (financieel ondersteund door de Hersenstichting) gaat onderzoeken hoe de 65-plussers die lichamelijk beperkt zijn (maar geestelijk niet beperkt zijn) het beste kunnen gaan bewegen om de cognitie zoveel mogelijk te verbeteren. Ze gaan dus onderzoeken hoe vaak en hoe lang men zou moeten bewegen en op welke intensiteit bijvoorbeeld. Ook zal men onderzoeken welke activiteiten ze dan het beste zouden kunnen gaan doen.

Wordt vervolgd!

Wil je zelf graag meer gaan bewegen en wil je begeleiding hierbij? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of mail!

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1135 reviews

Anoniem

  5 / 5

14-07-24

Rustige uitstraling, serieus, luistert naar de klacht en oprecht meedenkt. Met een goed eindresultaat

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

13-07-24

Gaf goede uitleg en nam de blessure serieus, goede behandeling. Ik had niet verwacht dat er dry needling toegepast zou worden. voor mijn gevoel gaf dit wel toegevoegde waarde aan de behandeling. Het is nog afwachten hoe het gaat met tennissen, maar ik ben positief [...]

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

11-07-24

Goed bezig met hun vak

Lees meer