Blended fysiotherapiebehandelingen bij heup- en knieartrose

Wat zijn de effecten van e-Exercise?

Veel mensen met klachten door de artrose gaan naar de fysiotherapeut. De therapeut kan u behandelen en oefeningen en/of beweegadviezen geven. Bij blended fysiotherapie worden de reguliere behandelingen gecombineerd met online ‘behandelingen’. Met het online programma e-Exercise houdt de fysiotherapeut in de gaten wat de voortgang van de patiënt is. De fysiotherapeut heeft in het programma bepaalde opdrachten en oefeningen klaargezet die de patiënt thuis kan doen. Ook staan er bijvoorbeeld filmpjes van de uitvoering van de oefeningen.
De patiënt kan in dit programma invullen hoe de voortgang is en de fysiotherapeut kan dit zien als hij bij het programma inlogt. Aan de hand van de informatie van de patiënt kan de therapeut het beweegprogramma bijstellen. Het programma herinnert de patiënten eraan om oefeningen te doen of te gaan bewegen. Het programma is mede ontworpen als een extra stimulans voor de patiënt om te gaan bewegen.

Het onderzoek naar de effecten van het online programma loopt nog, maar er zijn wel al enkele resultaten bekend. Zo is gebleken dat patiënten die de e-Exercise behandelingen volgden niet beter scoorden op het gebied van pijn, de kwaliteit van leven, vermoeidheid, fysiek functioneren, zelfeffectiviteit ten opzichte van patiënten die het reguliere fysiotherapietraject volgden. Het feit dat bewegen niet schadelijk is, is voor de patiënten met de blended fysiotherapie nu wel beter duidelijk door de verschillende informatiefilmpjes van het programma. Wat wel opvalt, is het lagere behandelgemiddelde bij de e-Exercise patiënten. Zij hadden gemiddeld vijf fysiotherapiebehandelingen nodig, terwijl patiënten met een reguliere behandeling gemiddeld zo’n twaalf keer naar de fysiothearpeut gingen. Het verschil tussen beide trajecten op langere termijn moet nog blijken.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer