Een nieuw ontworpen handschoen tegen een ski-duim

Men heeft te maken met een ski-duim wanneer de gewrichtsband aan de binnenkant van het onderste duimgewrichtje opgerekt of gescheurd is. Deze band helpt mee om het gewrichtje te stabiliseren. Wanneer de band beschadigd is, kan het gewrichtje en daarmee de duim instabiel worden.

Maak direct een afspraak!

Deze blessure wordt ook wel een ski-duim genoemd, omdat het regelmatig bij skiërs gezien wordt. Wanneer men bij skiën op de hand valt, kan de duim met harde kracht naar buiten worden geduwd waardoor er letsel aan het desbetreffende gewrichtsbandje van de duim optreedt. Men ziet het ook bij keepers bij balsporten wanneer zij een bal hard tegen hun duim hebben gekregen. Ook herhaaldelijke rek op dit bandje, door bijvoorbeeld gamen, kan deze klachten veroorzaken.

Gelukkig lijkt er nu een oplossing te zijn voor de ski-duim ten gevolge van een val tijdens het skiën: een stevige duimbeschermer die ervoor zorgt dat de duim niet naar buiten klapt tijdens een val.
De duimbeschermer is ontworpen door een chirurg die zelf in het verleden een ski-duim heeft gehad. Het is een leren beschermer die je over je skihandschoen kan dragen. Men kan de duim nog wel bewegen, maar tijdens een val voorkomt deze handschoen dat de duim naar buiten klapt. De meest gunstige anatomische positie van de duim blijft behouden en men kan hiermee een ski-duim voorkomen.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer