Fysiotherapie voor ouderen

Bij ons in de praktijk vinden wij het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk mobiel blijven in hun dagelijks leven, zodat zij hun zelfstandigheid en sociale contacten zo lang mogelijk kunnen behouden.

Ook u vader of moeder kan bij ons terrecht!

Als je ouder wordt, vinden er veranderingen in je lichaam plaats. Deze kunnen een negatief effect hebben op uw lichamelijk functioneren. U kunt bijvoorbeeld moeilijker opstaan uit uw stoel, meer moeite hebben met lopen of problemen hebben met uw balans/evenwicht. Met als gevolg dat u minder gaat bewegen en minder vaak de deur uit gaat.

De meeste ouderen die één of meerdere problemen ondervinden, zeggen vaak “ hoort bij de leeftijd” of “ Waarom nog therapie? Het heeft toch geen zin meer. Ik ben al oud”. Echter, ook iemand van boven de 90 jaar kan weer mobieler worden met behulp van fysiotherapie, zodat het weer makkelijker wordt om de boodschappen te doen, een stukje te wandelen en de kaart- en/of bingo middag te bezoeken.

Wat kunnen wij hierin betekenen?

Door middel van een vraaggesprek (anamnese) en een onderzoek wordt nagegaan wat de oorzaak is van de problemen. Aan de hand van deze oorzaak kunnen we dan specifiek gaan oefenen gericht op uw klachten. Denk hier bijvoorbeeld aan:

– Aan huis behandelingen (met verwijzing van (huis)arts of specialist)
– Voorkomen van valincidenten
– Behouden van mobiliteit in uw dagelijkse leven
– Opbouwen conditie
– Bij aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson, dementie, beroerte, COPD etc.
– Advies aan familie, (mantel)zorgers
– Medische fitness waarbij we u in groepsverband begeleiden en we ons richten op uw specifieke hulpvraag.

Wij hebben een contract met alle zorgverzekeringen en als u aanvullend verzekerd bent, wordt fysiotherapie vaak vergoed. Kortom, voor fysiotherapie gericht op ouderen bent u bij ons aan het juiste adres.

Afspraak maken?
Kent u iemand met deze problemen? Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met ons door te bellen naar 076-5657133 of door een e-mail te sturen naar info@fysiotherapie4all.nl

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer