Meer rendement uit krachttraining door trilling!

Momenteel is er een fitnessapparaat op de markt dat ervoor kan zorgen dat je meer rendement uit je krachttraining haalt. Dit alles door het toevoegen van een trilling aan het gewicht.

Onderzoek naar verhoging rendement uit krachttraining

Dr. ir. Massimo Mischi van de Technische Universiteit in Eindhoven heeft in samenwerking met andere onderzoekers onderzoek gedaan naar het effect van het toevoegen van een trilling van 30 Hertz aan krachtoefeningen. Het bleek dat deze trilling het rendement van de training verhoogde met meer dan 40%. Waarschijnlijk kan dit verklaard worden doordat spieren reflexmatig samentrekken bij een trilling. Door de trilling ontstaat er een extra toename in spierkracht, spiermetabolisme (stofwisseling van de spier), hormoonproductie, flexibiliteit, coördinatie en botdichtheid.

Deze trilling is in een speciaal ontworpen apparaat verwerkt: de MaxDFM (Maximum Dynamic Force Modulation). Naast dat dit apparaat zelf de trilling toevoegt, wordt het gewicht via een motor op het touw gezet, waardoor deze tijdens de oefening geleidelijk opgevoerd wordt.

Wellicht dat deze kennis revalidatiepatiënten of sporters die krachttraining doen kan helpen om sneller en meer kracht op te bouwen.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer