Nieuwe bovenbeenspier ontdekt!

Het is gebleken dat de vierhoofdige dijspier (ook wel quadriceps femoris genoemd) niet uit vier, maar uit vijf spieren bestaat. Dit is gebleken uit onderzoek naar anatomische preparaten en uit klinische ervaring. De nieuw ontdekte spier wordt de musculus tensor vastus intermedius (TVI) genoemd.

Er is een nieuwe spier in het bovenbeen ontdekt!

Men vindt bij de quadriceps spier nu dus de rectus femoris, de vastus medialis (VM), de vastus lateralis (VL), de vastus intermedius (VI)  en de tensor vastus intermedius (TVI). In de afbeelding kun je zien waar de spieren zich bevinden. Deze nieuwe spier is tussen de vastus lateralis en de vastus intermedius gelegen en heeft een eigen peesblad welke overgaat in de pees van de quadriceps. De spier ligt in de buurt van de musculus tensor fasciae latae.

Voorheen werden deze spiervezels niet als afzonderlijke spier gezien. Bij het recente onderzoek zocht men uit of de betreffende spier bij de vastus lateralis of vastus intermedius hoorde of dat het een afzonderlijke spier was. Men heeft 26 preparaten van onderbenen onderzocht en onder andere gekeken naar hoe dit spiergedeelte voorzien werd met zenuwen en hoe de bloedvoorziening was. Bij elk preparaat vond men een afzonderlijke spierbuik die niet tot één van de andere quadriceps spieren behoorde.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 804 reviews

Anoniem

  5 / 5

30-06-22

Zeer deskundig en vriendelijk. Duidelijke uitleg.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

29-06-22

Zeer goede en vakkundige behandelingen Vriendelijk en meegaand

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

29-06-22

Vriendelijk en goede uitleg en werd goed behandeld

Lees meer