Oefentherapie op korte termijn gunstig bij pijnklachten door heupartrose!

Heupartrose wordt ook wel coxartrose genoemd

Er is recent onderzoek gedaan naar de effecten van oefentherapie en manuele therapie op de pijnklachten bij heupartrose. Kay M. Crossley van La Trobe University uit Bundoora (Australië) leidde het onderzoek en de onderzoeksgroep heeft verschillende studies beoordeeld waarin onderzoek gedaan werd naar oefentherapie en manuele therapie bij pijn veroorzaakt door heupartrose. De oefentherapie kon bestaan uit oefeningen in het water of op het land. De manuele therapie kon bestaan uit gewrichtsmanipulaties, actief rekken en massage.

De oefentherapie leek voordeel op korte termijn te geven. Wat het effect op langere termijn is, is aan de hand van deze onderzoeken nog niet duidelijk. De manuele therapie bleek geen extra voordeel te geven (ook niet in combinatie met oefentherapie).

Omdat er in de verschillende studies een variatie aan soort oefening, intensiteit, frequentie, etc. was, is het vooralsnog niet duidelijk wat het meest optimale oefenschema zou zijn. Wel heeft men het vermoeden dat een oefenprogramma waarbij men twaalf weken lang drie keer per week spierversterkende- en mobiliteitsoefeningen doet, gunstig is.

De onderzoekers constateerden dat het aantal studies dat ze in de review gebruikt hebben relatief weinig is en dat de opzet van de onderzoeken sterk verschilde. De conclusie is dan ook dat er extra onderzoek naar dit onderwerp gedaan zou moeten worden. Lees hier meer over heupklachten

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1118 reviews

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

26-04-24

mensen met rugklachten..hij gaat er stevig in....maar het werkt wel.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer