‘Rusteloze benen’ wordt nog te weinig herkend!

Rustelozen benen wordt ook wel Restless Leg Syndrome (RLS) genoemd

Deze aandoening blijkt vaker voor te komen dan dat door huisartsen herkend wordt. Dat is het oordeel van de Amerikaan Wayne Hening (klinisch assistent professor neurologie). Hij heeft recent een artikel geschreven over RLS welke verschenen is in het blad ‘Sleep Medicine’. Hierin schrijft hij dat weinig artsen de diagnose RLS stellen. Soms omdat ze niet voldoende doorvragen bij hun patiënten en daarom te weinig informatie hebben om de diagnose te kunnen stellen. Van de groep mensen die tijdens dit onderzoek onderzocht werden, gaf 65% (van de mensen die de klachten twee keer per week hadden) aan dat ze de klachten aan de huisartsen hebben verteld, maar bij hen werd er in maar 13% van de gevallen RLS geconstateerd.

Het is belangrijk dat er een juiste diagnose gesteld wordt, omdat men door rusteloze benen niet alleen ’s nachts last heeft, maar ook overdag door de verstoorde nachtrust vermoeidheid kan ervaren met mogelijk depressie als gevolg. Van de onderzoeksgroep gaven de helft van de chronische patiënten aan dat zij moeite hadden met concentreren en ook geeft 50% aan de neiging tot depressie te ervaren.

Het is volgens Hening dus belangrijk dat artsen goed doorvragen wanneer mensen met vergelijkbare klachten komen. Hij geeft aan dat slaapspecialisten en neurologen de klachten vaak beter beoordelen.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 1099 reviews

Anoniem

  5 / 5

13-02-24

Zijn professionaliteit, geduld en neemt mijn klachten serieus, past indien nodig de behandelingen aan.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-02-24

Hele goede fysiotherapeut met veel kennis en kunde

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

07-02-24

Het is een fijne praktijk met een goed sfeer

Lees meer