Vanaf 2017 een vergoeding vanuit uw basisverzekering voor etalagebenen!

De behandelingen voor etalagebenen worden vanaf 2017 vergoed

Men kan binnen de claudicatio vier stadia onderscheiden:

Stadium 1: hierbij is er wel sprake van een vernauwing van de slagader, maar heeft men nog geen klachten.Stadium 2: hierbij ervaart men wel de typische klachten. Bij stadium 2A kan men meer dan 100 meter pijnvrij lopen voordat men klachten ervaart en bij stadium 2B ervaart men binnen 100 meter al pijnklachten.Stadium 3: men heeft niet alleen bij inspanning, maar ook in rust de typische klachten. Dit is een gevaarlijk stadium, omdat hierbij de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar het been ernstig in gevaar is.Stadium 4: hierbij heeft men wonden aan het been die niet genezen en mogelijk sterft een gedeelte van het been af door celdood.

Gebleken is dat looptraining onder supervisie van een fysiotherapeut helpt om meer gebruik te kunnen maken van kleine bloedvaatjes rondom het vernauwde bloedvat waardoor het zuurstoftekort en de klachten afnemen. Men loopt dan onder begeleiding van een fysiotherapeut meerdere keren per week om zo de pijnklachten op te zoeken en de loopafstand uit te breiden.
Ondanks deze positieve effecten van fysiotherapie kregen mensen met etalagebenen hun fysiotherapiebehandelingen niet vanuit de basisverzekering vergoed. Men moet tot op heden de eerste 20 behandelingen zelf betalen (of vanuit de aanvullende verzekering) en pas vanaf de 21e behandeling worden de behandelingen vergoed.

Maar, goed nieuws! Vanaf 2017 krijgt men 37 behandelingen fysiotherapie bij de behandeling van etalagebenen vanuit de basisverzekering vergoed. Men heeft deze verandering doorgevoerd, omdat oefentherapie vaak betere resultaten heeft dan een operatie waarbij ze de vaten herstellen. Echter, door de beperkte verzekering voor fysiotherapie werd hier nu niet altijd gebruik van gemaakt.

Heeft u etalagebenen en heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op!

Bij fysiotherapie4all gaan we niet alleen actief aan de slag met looptraining, maar besteden we ook aandacht aan uw leefstijl en eventuele andere klachten. Zo hopen we u zo goed en effectief mogelijk van uw klachten af te helpen!

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer