Musculus vastus intermedius

De vastus intermedius is een spier die tot de quadriceps femoris behoort. De quadriceps bestaat uit vier bovenbeenspieren. Het gaat om de M. rectus femoris, M. vastus medialis, M, vastus lateralis en de M. vastus intermedius. Als je last hebt van pijn aan je bovenbenen, is de kans groot dat de vastus intermedius of een van de omliggende spieren hier de oorzaak van is. In het geval van een blessure kunnen de specialisten van Fysiotherapie4all je helpen om zo snel mogelijk te herstellen. Wij zijn bekend met verschillende oefeningen die goed zijn voor deze spier. Hierdoor kan een blessure binnen een korte tijd verholpen worden.

Vastus intermedius uitgelegd

Wat is de functie van de vastus intermedius precies?

De vastus intermedius heeft als specifieke functie het strekken (extensie) van het onderbeen. Alle vier de spieren samen maken ook nog een buiging (flexie) van de heup. De spier ontspringt op het femur en loopt via de knieschijf (patella) over het kniegewricht en hecht vast aan het tuberositas tibiae. Omdat de spier onder een andere spier ligt, is het niet mogelijk om de spier aan de buitenkant van je lichaam te zien of te palperen.

Meeste voorkomende problemen in deze spier zijn…

Een blessure…

Heb je een blessure opgelopen aan de vastus intermedius? In dit geval zal het strekken of buigen van je knie klachten geven. Het kan dan ook erg vervelend zijn om actief te blijven, denk bijvoorbeeld aan traplopen of hurken. Het is overigens wel van belang dat je niet helemaal stopt met bewegen. Juist door de juiste oefeningen te doen, zal de spier kunnen herstellen. Echter, is het al helemaal niet goed als de spier overbelast wordt.

Het kan lastig zijn om te bepalen welke handelingen je wél of niet mag uitvoeren bij een blessure aan de vastus intermedius. Dit is ook afhankelijk van de ernst van de blessure. Om deze reden is het aan te raden om een van onze specialisten te bezoeken. Zij kunnen je vervolgens adviseren, zodat je een goed beeld krijgt van wat wel of niet mag. Lees hier meer over knieklachten.

Musculus vastus intermedius

Belangrijke oefeningen om de vastus intermedius te trainen:

  • Squat
  • Lunge
  • Step-up
  • Leg extension

Fysiotherapie4all
Bij Fysiotherapie4all doen we meer dan alleen het behandelen van klachten aan de vastus intermedius. Je lichaam bestaat uit ontzettend veel verschillende spieren en gewrichten. Indien je last hebt van één van deze gewrichten of spieren, kan het bewegingsapparaat verstoord worden. Dit kan lastig zijn tijdens het sporten of zelfs in het dagelijkse leven. Gelukkig kun je in dit geval altijd bij de fysiotherapeut terecht. Het is wél van belang dat je direct voor een ervaren therapeut kiest. Zo kun je er namelijk zeker van zijn dat de spieren zo snel mogelijk zullen herstellen. De specialisten van Fysiotherapie4all staan in dit geval voor je klaar.

Heb jij last van de vastus intermedius of een van je andere spieren? In dit geval kun je beter niet te lang rond blijven lopen met je klachten. Om te voorkomen dat de klachten erger worden, zul je een effectieve behandeling aan moeten gaan. Onze specialisten hebben veel kennis van het menselijk lichaam en voeren hun werk met veel plezier uit. Wanneer wij je helpen om van de klachten af te komen, kun je er zeker van zijn dat de behandeling zo soepel mogelijk verloopt. Wij hebben vestigingen door heel Nederland waar je terecht kunt voor een afspraak.

Bekijk hier een onderzoek over de Musculus vastus intermedius.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1121 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer