Verstuiking van de knie

Hoe ontstaat een verstuiking van de knie?

Een verstuiking van de knie is meestal het gevolg van een snelle, ongecontroleerde beweging. De krachten op de knie zijn dan te groot en daardoor kunnen de spieren en banden de knie niet goed meer sturen. Het gevolg is dat er te veel verschuiving optreedt waardoor de kniebanden op rek komen. Deze blessure ziet men vaak bij sporters of mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten.

Bij vermoeidheid van spieren of bij een slechte coördinatie heeft men meer kans op een verrekking, omdat de sturing van het kniegewricht dan bij voorbaat al minder is.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Symptomen van een verstuiking van de knie is dat men na een ongecontroleerde beweging van de knie pijn krijgt in en/of rondom de knie. Dit wordt meestal erger bij het bewegen van de knie. Ook wordt de knie vaak dik en warm.

Wat is de behandeling?

Bij een verstuiking kan het aangenaam zijn om de knie te koelen, omdat men zo de pijn wat dempt. Het is belangrijk uw been hoog te leggen, zodat het vocht uit de knie weg kan. Daarnaast is het belangrijk om de knie te blijven bewegen, maar zware belasting zo veel mogelijk te ontzien. Fysiotherapie4all kan u helpen bij het revalideren na een verstuiking van uw knie of met knieklachten.

Bekijk hier een onderzoek over verstuiking van de knie.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 804 reviews

Anoniem

  5 / 5

30-06-22

Zeer deskundig en vriendelijk. Duidelijke uitleg.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

29-06-22

Zeer goede en vakkundige behandelingen Vriendelijk en meegaand

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

29-06-22

Vriendelijk en goede uitleg en werd goed behandeld

Lees meer