Liesklachten

Tekens & symptomen van liespijn?

Symptomen van een liesklachten is een zeurende pijn in de liesregio die uit kan stralen naar de bil of het bovenbeen. Wanneer men op de aanhechting van de binnenste bovenbeenspieren drukt, geeft dit vaak een hevige pijn. Vaak doet het naar binnen bewegen van het been pijn. Sporten kan de klachten verergeren en dan met name bij het plots aanzetten tot een sprint of het afremmen of keren na een loopactie. Het kan zijn dat u tijdens het sporten geen klachten ervaart, maar dat de pijn na het sporten komt opzetten.

Wat is de oorzaken van liesklachten?

Er zijn verschillende oorzaken voor een overbelasting van deze spieren. De meest voorkomende oorzaak is dat men deze spiergroep overmatig is gaan gebruiken door herhaaldelijk aanspannen bij bijvoorbeeld sporten waarbij veel aangezet en afgeremd wordt tijdens rennen. Ook factoren als een beenlengteverschil, stijve gewrichten van rug of heup, verkorte spieren van heup en/of bovenbeen of bijvoorbeeld slecht schoeisel kunnen de klachten veroorzaken en/of in stand houden.

Wat is de behandeling?

Fysiotherapie kan het herstelproces van liesklachten versnellen. De therapeuten van Fysiotherapie4all zullen eerst de oorzaak van uw liesklachten onderzoeken en daar vervolgens een passende behandeling op afstemmen. Lees meer over heupklachten of knieklachten.

Bekijk hier een onderzoek over liesklachten.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 800 reviews

Anoniem

  5 / 5

24-06-22

Had het het gevoel dat de therapeut precies begreep wat er aan de hand was en het resultaat was er ook naar.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Snel afspraak gemaakt, goede en juiste uitleg

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

23-06-22

Duidelijkheid, directheid en deskundigheid van Bram. Geen nonsens en hij weet duidelijk waar hij het over heeft en wat hij doet.

Lees meer