Zenuwbeknelling knie

Wat zijn de oorzaken van een zenuwbeknelling in de knie?

De kuitbeenzenuw kan bekneld raken door druk op de zenuw. De druk op de zenuw kan verhoogd worden door bijvoorbeeld een cyste in de knie of door een verhoogde druk in de spieren van het onderbeen (compartimentsyndroom). Het kan ook gebeuren bij het vaak en langdurig met de benen over elkaar zitten of het langdurig gehurkt zitten. Ook kan de zenuw direct bekneld raken door een breuk van het kuitbeen of door een direct trauma.

Wat zijn de tekens & symptomen?

Veel voorkomende symptomen bij een zenuwbeknelling van de kuitbeenzenuw zijn tintelingen en/of een brandend gevoel ter hoogte van het scheenbeen. Wanneer er sprake is van een ernstige beknelling heeft men moeite om de voet te heffen, omdat er krachtverlies is opgetreden. Men kan pijn ervaren wanneer men op de kuitbeenkop drukt. Wanneer men loopt of hurkt, kunnen de knieklachten verergeren.

Wat is de behandeling?

Wanneer er sprake is van een zenuwbeknelling in de knie, is het belangrijk om de oorzaak hiervan te achterhalen. Druk op de zenuw dient vermeden te worden. Hurken of lang met de benen over elkaar zitten wordt daarom afgeraden. Wanneer de zenuw bekneld raakt door een cyste, dient deze behandeld te worden.

Bekijk hier een onderzoek over zenuwbeknelling in de knie.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 835 reviews

Anoniem

  5 / 5

18-08-22

Heel prettig in zijn communicatie en uitstraling. Ervaren in dry needling en manuele massage. Hij analyseerde de klachten goed en haalde effectief de pijnpunten weg. Hij hield bij dry needling ook mijn pijngrens goed in de gaten.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

13-08-22

Hij neemt me altijd serieus en heeft tot nu toe goed geholpen.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

12-08-22

Mijn fysiotherapeut staat altijd voor mij klaar

Lees meer