Zenuwbeknelling knie

Wat zijn de tekens & symptomen?

Veel voorkomende symptomen bij een zenuwbeknelling van de kuitbeenzenuw zijn tintelingen en/of een brandend gevoel ter hoogte van het scheenbeen. Wanneer er sprake is van een ernstige beknelling heeft men moeite om de voet te heffen, omdat er krachtverlies is opgetreden. Men kan pijn ervaren wanneer men op de kuitbeenkop drukt. Wanneer men loopt of hurkt, kunnen de knieklachten verergeren.

Wat is de behandeling?

Wanneer er sprake is van een zenuwbeknelling in de knie, is het belangrijk om de oorzaak hiervan te achterhalen. Druk op de zenuw dient vermeden te worden. Hurken of lang met de benen over elkaar zitten wordt daarom afgeraden. Wanneer de zenuw bekneld raakt door een cyste, dient deze behandeld te worden.

Bekijk hier een onderzoek over zenuwbeknelling in de knie.

Maikel Korbmacher

Fysiotherapeut & Pijnspecialist

Al meer dan 15 jaar ben ik Fysiotherapeut en pijnspecialist. Ik heb vele boeken gelezen, artikelen geschreven en trainingen ontwikkeld om mensen klachtenvrij te krijgen. Ik geloof dat iedereen klachtenvrij kan worden ongeacht wat de oorzaak is van jouw (pijn)klachten. Ik heb al honderden mensen effectief behandeld middels mijn/onze visie (Pijn Reset Methode). Inmiddels is Fysiotherapie4all een van de grootste en bekendste organisatie op het gebied van Fysieke en Mentale klachten in Nederland.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1084 reviews

Anoniem

  5 / 5

26-11-23

Duidelijkheid, eerlijkheid, professioneel en vakbekwaam.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

25-11-23

Fijne begeleiding. Duidelijke communicatie. Snel actie en daardoor snel resultaat.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

22-11-23

De behandeling heeft me zover wel geholpen, maar omdat mijn enkel dik en pijnlijk was, heb ik besloten om weer voor 4 weken in de gips te gaan. Totaal met tussenpozen 19 weken in de gips was ik er klaar mee. Heb enige dage de [...]

Lees meer