Dikke knie

Wat is een dikke knie

Wanneer u een dikke knie heeft, kan dit komen door een bloeding in de knie of door extra gewrichtsvloeistof wat knieklachten kan veroorzaken.  De knie is in omvang duidelijk groter dan de andere knie. De zwelling gaat vaak gepaard met pijn, warmte en eventueel roodheid.

Wanneer ontstaat een dikke knie?

Een dikke knie ontstaat ten gevolge van een ontstekingsreactie. Het doel van een ontsteking is om het wondgebied schoon te maken. Er komen hierbij stoffen vrij als histamine, bradykinine en prostaglandines. Dit worden ook wel ontstekingsmediatoren genoemd. Hierdoor gaan alle lokale vaten openstaan (vasodilatatie). De knie zwelt, wordt warmer, wordt soms rood en vaak ook pijnlijk. Een ontsteking kan ontstaan ten gevolge van een overbelasting of ten gevolge van een trauma, zoals een val, een verzwikking of een verdraaiing van de knie. Bij een dergelijk trauma raken structuren van de knie beschadigd, waardoor door het lichaam een ontstekingsreactie ingezet wordt.

Wat is de behandeling?

Wanneer u een dikke knie heeft, is het belangrijk om te achterhalen wat hiervan de oorzaak is. Fysiotherapie4all kan u hierbij helpen. Ook kan de zwelling verminderd worden door speciale tapetechnieken en manuele technieken. Wanneer u naast de zwelling ook veel pijn heeft, kan koelen zinvol zijn om de pijn te dempen. Dit remt echter het ontstekingsproces waardoor het herstel mogelijk vertraagd.

De Morree, J.J. (2009). Dynamiek van het menselijk bindweefsel: Functie, beschadiging en herstel (5e druk). Houten: Bohn Stafleu van Loghum
Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.6 / 5 uit 804 reviews

Anoniem

  5 / 5

30-06-22

Zeer deskundig en vriendelijk. Duidelijke uitleg.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

29-06-22

Zeer goede en vakkundige behandelingen Vriendelijk en meegaand

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

29-06-22

Vriendelijk en goede uitleg en werd goed behandeld

Lees meer