Dikke knie

Wanneer ontstaat een dikke knie?

Een dikke knie ontstaat ten gevolge van een ontstekingsreactie. Het doel van een ontsteking is om het wondgebied schoon te maken. Er komen hierbij stoffen vrij als histamine, bradykinine en prostaglandines. Dit worden ook wel ontstekingsmediatoren genoemd. Hierdoor gaan alle lokale vaten openstaan (vasodilatatie). De knie zwelt, wordt warmer, wordt soms rood en vaak ook pijnlijk. Een ontsteking kan ontstaan ten gevolge van een overbelasting of ten gevolge van een trauma, zoals een val, een verzwikking of een verdraaiing van de knie. Bij een dergelijk trauma raken structuren van de knie beschadigd, waardoor door het lichaam een ontstekingsreactie ingezet wordt.

Wat is de behandeling?

Wanneer u een dikke knie heeft, is het belangrijk om te achterhalen wat hiervan de oorzaak is. Fysiotherapie4all kan u hierbij helpen. Ook kan de zwelling verminderd worden door speciale tapetechnieken en manuele technieken. Wanneer u naast de zwelling ook veel pijn heeft, kan koelen zinvol zijn om de pijn te dempen. Dit remt echter het ontstekingsproces waardoor het herstel mogelijk vertraagd.

De Morree, J.J. (2009). Dynamiek van het menselijk bindweefsel: Functie, beschadiging en herstel (5e druk). Houten: Bohn Stafleu van Loghum
Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1115 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

ik kon snel terecht,en snel van de klachten af

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

06-04-24

In alles super tevreden

Lees meer