Neerplastiek

Hoe wordt deze neerplastiek uitgevoerd?

Er zijn twee verschillende technieken om deze operatie uit te voeren. Bij de Open Neerplastiek wordt er een kleine snede (incisie) aan de voorkant van de schouder gemaakt. Via deze opening wordt de slijmbeurs van de schouder verwijderd. Ook wordt de punt van het schouderdak eraf gezaagd. Zo ontstaat er meer ruimte tussen schouderdak en schouderkop en is er minder kans op inklemming. Wanneer er schade aan het kapsel is, wordt dit hersteld. Een Neerplastiek kan ook door middel van een kijkoperatie (arthroscopie) uitgevoerd worden: Arthroscopische Neerplastiek. In dat geval wordt er aan de achterkant van de schouder een kleine incisie gemaakt waardoor men met een kijkbuis het schoudergewricht in gaat. Ook hierbij wordt de slijmbeurs verwijderd. Dit gebeurt via een incisie aan de zijkant van de schouder. Ook het schouderdak wordt bijgeschaafd. Het voordeel van deze operatietechniek is dat men in het gehele schoudergewricht kan kijken en zo eventueel andere letsels aan kapsel of pezen meteen kan verhelpen.

Wat is het herstel?

Na de operatie krijgt u een sling aangemeten, zodat de schouder de tijd krijgt om te herstellen van de operatie. Daarna zult u onder begeleiding van een fysiotherapeut de schouder gaan bewegen en belasten. Dit om te voorkomen dat de beweeglijkheid van de schouder afneemt en dat er verklevingen van de littekens optreden. Aan het begin van de herstelperiode wordt het bovenhands bewegen van de schouder afgeraden. De totale herstelduur na een Neerplastiek is gemiddeld drie tot zes maanden.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1118 reviews

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

26-04-24

mensen met rugklachten..hij gaat er stevig in....maar het werkt wel.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

06-04-24

Spontane en goede fysiotherapeut.

Lees meer