Dry needling therapie in Oss

Wat is dry needling?

Dry needling is een vorm van triggerpointtherapie en kan dus effectief zijn bij klachten die voortkomen uit spierknopen. Bij deze therapie worden triggerpoints (spierknopen) door middel van een droge naald aangeprikt waardoor zij als het ware ‘oplossen’. Doordat de knoop aangeprikt wordt door de naald, spant zij even kort samen en ontspant deze daarna juist. Dit wordt ook wel een ‘twitch’ genoemd. U kunt dit ervaren als een lokale verkramping, een diepe pijn of een schokje. Men kan de spierknopen in plaats van met dry needling ook met manuele triggerpointtherapie behandelen. Hierbij worden de spierknopen ‘opgelost’ met manuele druktechnieken en wordt er geen naald gebruikt.

Maak nu jouw afspraak in Oss!

Wanneer wordt het toegepast?

Wanneer uw klachten hoofdzakelijk veroorzaakt worden door triggerpoints, zou u baat kunnen hebben bij dry needling. Soms zijn de triggerpoints voor uzelf goed voelbaar. Er zijn triggerpoints die uit zichzelf (zonder dat u erop drukt) pijn geven. Dit worden de actieve triggerpoints genoemd. Spierknopen die alleen pijn doen als u erop drukt, zijn latente (niet-actieve) triggerpoints. Zij kunnen zich op den duur wel ontwikkelen tot actieve triggerpoints als zij geactiveerd worden door bijvoorbeeld overbelasting of stress. Zowel actieve als latente spierknopen kunnen met deze therapie behandeld worden.
De dry needling specialist zal bij de intake eerst uw klacht uitvragen en u onderzoeken. Tijdens het onderzoek zal hij kijken of er triggerpoints aanwezig zijn en of deze mogelijk te maken hebben met uw klacht. Daarna kan hij deze in overleg met u gaan behandelen. Er zijn echter een aantal situaties waarbij men niet mag prikken of waarbij men extra voorzichtig moet zijn met dry needling. Deze situaties zal uw therapeut met u bespreken.
U vraagt zich misschien of waardoor deze spierknopen ontstaan? Dit kan verschillende redenen hebben, zoals lokale overbelasting van de spier, een ongeluk, onderbelasting, stress of slechte voeding. De zuur-base balans en de hormoonbalans kunnen hierdoor verstoord raken. Het gevolg is de vorming van triggerpoints.

Afspraak maken in Oss?

Heeft u interesse in deze therapie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0412-404035 of 076-5657133 of door een e-mail te sturen naar info@fysiotherapie4all.nl.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1084 reviews

Anoniem

  5 / 5

26-11-23

Duidelijkheid, eerlijkheid, professioneel en vakbekwaam.

Lees meer

Anoniem

  4.5 / 5

25-11-23

Fijne begeleiding. Duidelijke communicatie. Snel actie en daardoor snel resultaat.

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

22-11-23

De behandeling heeft me zover wel geholpen, maar omdat mijn enkel dik en pijnlijk was, heb ik besloten om weer voor 4 weken in de gips te gaan. Totaal met tussenpozen 19 weken in de gips was ik er klaar mee. Heb enige dage de [...]

Lees meer