Dry needling therapie in Uden

Wat is het dry needling?

Dry needling is een onderdeel van de triggerpointtherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren met een naald aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Met deze therapie gebruikt men een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Maak nu een afspraak in Uden!

Wanneer wordt het toegepast?

Iemand komt in aanmerking voor dry needling therapie wanneer er triggerpoints aanwezig zijn in spieren. Deze verhardingen zijn een veel voorkomende oorzaak van pijnklachten in het lichaam. Een spierknoop is een kleine, lokale verkramping in de spier. Door deze verkramping hopen afvalstoffen zich op deze plek op. U kunt triggerpoints ontwikkelen door het verkeerd gebruiken van uw spieren, maar ook bij ‘gewoon’ gebruik van een lichaam wat slecht in balans is. Hierbij kunnen we denken aan een ongeluk, overbelasting, maar ook onderbelasting, stress of een slechte voeding. Dit resulteert vaak in een verstoring van de zuur-base en de hormoonbalans, wat zich kan uiten in triggerpoints binnen de spier.
Een andere vorm van triggerpointtherapie is manuele triggerpointtherapie. Hierbij worden de triggerpoints middels manuele druktechnieken opgelost.
De fysiotherapeut zal door middel van een vraaggesprek en intake bepalen of deze behandeling zinvol zou zijn voor u. Ook zal hij nagaan of er geen contra-indicaties zijn voor Dry Needling.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor dry needling therapie in Uden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0412-404035 of 076-5657133 of door een e-mail te sturen naar info@fysiotherapie4all.nl.

Zoek praktijk

Maak hier direct een afspraak bij een praktijk bij jou in de buurt.

Woon je te ver weg?

Wij kunnen je op afstand verder helpen om pijnvrij te worden.

Boek - De Oplossing Voor Pijn

Ontdek hoe alle (pijn)klachten op te lossen zijn! NU gratis verzending

Onze reviews

Via de Feedback Company

Bij welke fysiotherapeut je ook terecht komt, wij bieden jou de hoogste service en kwaliteit. Wij garanderen je altijd een fysiotherapie in de buurt die voldoet aan onze kwaliteitsnorm.

4.5 / 5 uit 1120 reviews

Anoniem

  4.5 / 5

19-05-24

Goede behandeling, goede begeleiding en goede adviezen. Vroeg ook een vollega mee te kijken en deze heeft verschillende technieken gebruikt. Helaas met weinig vooruitgang, op haar advies heb ik een afspraak gemaakt bij een therapeut die gespecialiseerd is in dat gebied

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

18-05-24

Deskundig, effectief en aardig!

Lees meer

Anoniem

  5 / 5

07-05-24

Doet het goed

Lees meer